27/09/2017 | Yazar: Seçin Tuncel

‘Mitinglerde görenlerin hoşuna gidiyor, çok renkli olmuş, biz de isteriz diyorlar. Renkler cezbediyor, gökkuşağı cezbediyor.’

Pride’ın gökkuşağı sendikal mücadeleyi renklendiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Mitinglerde görenlerin hoşuna gidiyor, çok renkli olmuş, biz de isteriz diyorlar. Renkler cezbediyor, gökkuşağı cezbediyor.” 

Hafta sonu Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube’de eğitim ve sendikal çalışmalar için toplantımız bir yönden yeni dönem heyecanı, diğer yönden malum memleket ahvali arasında salınırken birbirinden renkli tişörtler gözümüzü alıyor.

“Renkler cezbediyor, gökkuşağı cezbediyor”

“Ay ben şok!” diyerekten Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Kadın Sekreteri Ayşe Panuş’a mikrofon uzattık. 

Eğitim Sen logolu tişörtleri pride haftasında iki arkadaşlarının tasarlayıp bastırdığını öğreniyoruz. Ayşe Panuş, İstanbul Onur Yürüyüşü’ne “biliyorsun devlet izin vermedi” diyor ve ekliyor: “Yürüyemedik ama dağıldık, tişörtleri de dağıttık!” 

Tişörtleri en son İstanbul Kartal’da yapılan “Laik ve Bilimsel Eğitim Mitingi”nde giydiklerini söyleyen Panuş, insanların tepkilerini ise şöyle anlatıyor: “Hoşlarına gidiyor, çok renkli olmuş, biz de istiyoruz diyorlar. Renkler cezbediyor, gökkuşağı cezbediyor.” 

LGBTİ Komisyonu desteklerinizi bekliyor

Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu LGBTİ Komisyonundan Ada Köse ise “komisyona birazcık katkı sağlamak” için bastırdıkları tişörtlerden “hâlâ elimizde biraz var” diyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam