16/02/2015 | Yazar: Sercan Ceyhan

Queer Adana, Cumartesi günü alanlarda hem Özgecan Aslan’ın öldürülmesini, hem de 14 Şubat Sevgililer Gününü protesto etti.

Queer Adana, Cumartesi günü alanlarda hem Özgecan Aslan’ın öldürülmesini, hem de 14 Şubat Sevgililer Gününü protesto etti.
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için Adana’da kadınlar saat 14:30’da eylem düzenlediler. Queer Adana, erkek şiddetine karşı ses çıkarmak, kadın cinayetlerine yeter demek için Özgecan Aslan protestosuna katıldı.
 
Ardından, saat 17:30’da Adana Kadın Platformu’nun düzenlediği ve yine Özgecan Aslan’ın da anıldığı 14 Şubat Sevgililer Günü protestolarına pankartları ve bayraklarıyla katıldı. Beş Ocak Meydanı’nda başlayan yürüyüş Özgecan’ın katili minibüs şoförünün çalıştığı kooperatifin bürosunun önünde son buldu. Kadın Platformu ve Queer Adana erkek şiddetine tepki gösterdi.
 
Adana’da protestolar "Siz eşit değilsiniz dedikçe kadınlar öldürülüyor. Eşitlik yoksa, adalet yoksa, sevgi de yok" diyerek devam etti. Kadın cinayetleri, erkek şiddeti bu kadar yaygınken yılın bir günü gösterilen sevgiyi istemiyoruz denilerek Sevgililer Günü kutlanmadı. Queer Adana, yürüyüşte, “Başka aşklar da vardır”, “Heteroseksist Sevgililer Gününüz sizin olsun” diyerek Sevgililer Günü protestolarına destek verdi ve LGBTİ aşkların görünürlüğüne atıfta bulundu. 

Etiketler: kadın
nefret