12/02/2013 | Yazar: Umut Güner

Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında Türkiye’de bir ilk kez gerçekleşiyor, Queer Çalışmaları Dersi bugün Esmeray’ın Cadının Bohçası oyunu ile başlıyor.

Queer Çalışmaları Dersi Bugün Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında Türkiye’de bir ilk kez gerçekleşiyor, Queer Çalışmaları Dersi bugün Esmeray’ın Cadının Bohçası oyunu ile start veriyor.
 
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezinde saat 17:00-20:00 arasında gerçekleşecek ders diğer haftalarda Ataum 15 Nolu derslikte devam edecek.
 
Şubat ayında, Queer Çalışmaları dersine, Standup sanatçısı Esmeray, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Koray Başar, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri’den Prof Dr Selçuk Candansayar, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof Dr. Melek Göregenli katılacak.
 
2. Ders, 19 Şubat 2013, saat, 17:00- 20:00, Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin gelişimi konusunda Koray Başar sunum yapacak. “Psikiyatri ve Tıbbın İdeolojisi ve Heteroseksizm” konusunda ise Selçun Candansayar derse konuk öğretim üyesi olarak katılacak.
 
3. Ders, 26 Şubat 2013, saat, 17:00- 20:00’de yapılacak. Kavramlar, Heteroseksizm, homofobi ve ayrımcılık, nefret/sucu/ söylemi, insan hakları üzerine Melek Göregenli bir konferans verecek.

Ders hakkında bilgi edinmek için egitim@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.  


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam