18/02/2019 | Yazar: Kaos GL

​Yoğurtçu Kadın Forumu’nun söyleşi dizisinde Kaos GL’den Aylime Aslı Demir queer teorinin düşünsel kaynaklarını anlatacak.

Queer teorinin düşünsel kaynakları Yoğurtçu Kadın Forumu’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun söyleşi dizisinde Kaos GL’den Aylime Aslı Demir queer teorinin düşünsel kaynaklarını anlatacak.

İstanbul Yoğurtçu Kadın Forumu, “Bana LGBTİ+/Queer Anlatsana” başlığıyla bir söyleşi dizisine başladı. Dizinin bu haftaki oturumunda “queer teorinin düşüncel kaynakları” konuşulacak.

20 Şubat Çarşamba günü 19.30’da Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği'nde yapılacak söyleşide Kaos GL Akademik ve Kültürel Çalışmalar Program Koordinatörü Aylime Aslı Demir konuşacak. Etkinliğin çağrı metni şöyle:

“İlk önce Sappho vardı (eski güzel günler). Daha sonra Antik Yunan’da kabul gören homo-erotizm ve Roma’nın aşırılıkları geldi. Sonra, iki milenyum atlandığında Oscar Wilde, sodomi, şantaj ve hapis cezası, Forster, Sackville-West, Redclyffe Hall, dönme, sansür; sonrasında panseksüeller, butchlar ve feminenler, nonoşlar, geylerle takılan heteroseksüel kadınlar (fag hags), daha fazla sansür ve Orton. Derken Stonewall (1969), artık hepimiz eşcinseldik. Aynı zamanda feminizm de vardı ve bir kısmımız lezbiyen feministken ayrılıkçı lezbiyenlerimiz dahi oldu. Draglar ve klonlar, dyke’lar ve politikler ve Gay Sweatshop. Derken AIDS geldi; AIDS üzerinden yapılan yoğun cinsel pratik tartışmaları (cinsel kimlik yerine) Amerika’da Queer hareketi doğuracaktı. Sonrasında İngiltere’de lezbiyen siyaseti ile gey siyasetinin zorunlu evliliğine yol açan Thatchercı paranoya 28. Madde’nin yüce tezahürü. İşte bunların çocuğu Queer ve şüphesiz ki problem çocuk. (Susan Hayes (1994: 14)

“Bu problem çocuğun evrimini karakterize etmeye çalışacağımız buluşmada, Queer teorilerinin post yapısalcı bağlamlarına, toplumsal hareketlerle ilişkine değineceğiz. Queer siyasetin ve siyasetin queerleşmesinin olasılıklarına ve potansiyellerine değinirken ona yöneltilen eleştirileri de tartışmaya açacağız.”

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam