02/05/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Karantina queerlere nasıl geliyor, Ezgi anlatıyor: hayatım en son ne zaman bu kadar sakindi hatırlayamıyorum.

Queerantina* halleri: Ankara’daki renkli hayatımı özlüyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf:Bal, Maria ve denizin içindeki Ezgi

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı korona virüsü nedeniyle #EvdeKal çağrısına uymaya çalıştığımız şu günlerde karantina LGBTİ+’lar için nasıl geçiyor?

LGBTİ+’lara sorduk karantina nasıl geçiyor, evde neler yapılıyor, nelerden mahrum kalınıyor? Karantina queerlere nasıl geliyor?

Yazı dizimizin bugün anlatıcısı Ezgi. Ezgi karantina günlerini Muğla’nın sakin bir ilçesinde geçiriyor. Ezgi, “Hem Ankara’daki renkli hayatıma dönmek hem de buradaki sakin hayatımı sürdürebilmek hayallerini kuruyorum” diyor.

“İş yerim Koronavirüse karşı alınan önlemlerden dolayı geçici olarak kapatılınca ben de Muğla’nın küçük bir ilçesine gelerek ufak bir tatil kaçamağı yapmaya karar verdim. Burada bir on gün kadar geçirdikten sonra sokağa çıkma kısıtlamaları başladı, birkaç mahalle lokantası dışında gidebileceğimiz her yer de kapandı. Buna rağmen, kendimi tam olarak karantinada hissetmiyorum. Her gün portakal bahçelerinin ve çeşitli çiçeklerin olduğu sokaklarda Bal ve Maria’yı gezdiriyorum. İlk defa bir portakal çiçeğinin ne kadar güzel koktuğunu burada öğrendim. Sığla ağaçlarının büyüleyici kokusunun olduğu ormanlarda yürüdüm, kaplumbağalar ile ilişkimi ilerlettim. Arılarla hâlâ aram kötü. Bomboş bir sahilde denize giriyorum. Bu açılardan karantina benim için gerçekten verimli de oldu.”

“Öte yandan, hayatım en son ne zaman bu kadar sakindi hatırlayamıyorum. Bu sakinliği ve huzurlu hali sevsem de, Ankara’daki renkli hayatımı özlüyorum. Arkadaşlarımı, onları kucaklamayı çok özledim. Birbirimizden bu şekilde ayrı bırakıldığımız hiç olmamıştı. Bu sene doğum günüm ve vegan oluşumun birinci yıl dönümü nedeniyle planladığımız çılgın parti ve kutlama da bilinmeyen bir tarihe ertelendi. Bir an önce kısıtlamaların kalkmasını ve hem Ankara’daki renkli hayatıma dönmek hem de buradaki sakin hayatımı sürdürebilmek hayallerini kuruyorum.”

*Queerantina kelimesi queer ve karantina kelimelerinden illüstratör Adrienne Muse’un ürettiği bir kelime.


Etiketler: yaşam
nefret