03/04/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Karantina queerlere nasıl geliyor, Özgür anlatıyor: “İkimizin ailesi de içleri ferah olabilirdi işte açık olabilseydik.”

Queerantina* halleri: LGBTİ+’ların açılamaması karantinada da can yakıcı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Özgür’ün karantinada evde pişirdiği ekmekler.

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı korona virüsü nedeniyle #EvdeKal çağrısına uymaya çalıştığımız şu günlerde karantina LGBTİ+’lar için nasıl geçiyor?

LGBTİ+’lara sorduk karantina nasıl geçiyor, evde neler yapılıyor, nelerden mahrum kalınıyor? Karantina queerlere nasıl geliyor?

Yazı dizimizin bugün anlatıcısı Özgür, İkimizin ailesi de içleri ferah olabilirdi işte açık olabilseydik” diyor.

Karantina ve açılamamak

Karantinada uyku düzenim iyice kaydı. Zaten geç uyursun ama iyice sarktı. Sabah 8’i buluyor uyumam. Akşama doğru uyanıyorum.

6 aydır sevgilim var. Onunlayız. Bir yandan şans tabi bu süreçte bir yandan aynı eve daimi tıkılmak da önceleri zordu… Baktık kötü olmayalım gerilim yaratmamaya çalışıyoruz. Ayakta olduğumuz saatler de vardiyalı gibi.

İkimiz için de şöyle bir gariplik var, ailelere açık değiliz. Sevgilim genç, ailesi başka şehirde. Onun yalnız olmasına üzülüyorlar. Bir şey olsa kim ilgilenir, diye endişe ediyorlar. Benim annemler de uzak semtteler. Onlara gitmedim bir şey bulaştırmamak için. Annem de evde yalnızım sanıyor. Benimki o kadar endişeli değil yalnız yaşamaya alışkın olduğumdan. İkimizin ailesi de içleri ferah olabilirdi işte açık olabilseydik.

LGBTİ+’ların açılamama sorunsalı karantinada da can yakıcı yani. Mesela ailelerimizle bağımız daha az olsa ve birimiz tıbbi sorun yaşasa hastane sürecinde hiçbir hakkımız olamayacaktı muhtemelen. Bu da başka bir sorun.

*Queerantina kelimesi queer ve karantina kelimelerinden illüstratör Adrienne Muse’un ürettiği bir kelime.

 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam