06/12/2012 | Yazar: Seçin Tuncel

Tecavüz davalarındaki Yargının, Adli Tıp’ın tutumlarını feminist avukat Evren Paydak Kaosgl.org’a değerlendirdi.

"Adli Tıp Tecavüzcüleri Beraat Ettirdi!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tecavüz davalarındaki Yargının, Adli Tıp’ın tutumlarını feminist avukat Evren Paydak Kaosgl.org’a değerlendirdi.    
 
Erkek Yargı Kadınları Mağdur Ediyor
Kaosgl.org’a görüş veren Paydak, savcılık aşamasından adli tıp sürecine kadar kadınların bir kez daha mağdur edildiğini söylüyor: “Bu dava adeta erkek adaletin elbirliği ile tecavüzcüleri akladıkları bir dava. Savcılık aşamasından bu yana ihmallerle dolu. Bunun nedeni de kadının beyanını esas almayan, kadına güvenmeyen, inanmayan, yargılayan, suçlayan eril adli sistem.
 
“Mahkeme Delil Yetersizliğinden Beraat Verdi”
Dava Sürecinden bize bahsedebilir misin?
Biz şikayetçi olarak en başından beri içkiye ilaç katılarak tecavüz edildiğini iddia ettik. Ankara Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi idrar incelemesi yapmadığı ve yalnızca kendi veri tabanında inceleme yaptığı için uyuşturucu madde bulunamadığını söyledi. Biz Ankara Adli tıbbın eksik ve hatalı rapor verdiğini söyledik ve 3,5 yıl süre ile İstanbul Adli Tıp Kurumundan Ankara Adli Tıp’ın raporunun eksik ve hatalı olduğunu söylemesini bekledik. İstanbul Adli Tıp Kurumu nihayet 3,5 yıl sonra Ankara Adli Tıbbın hatalı ve eksik inceleme yaptığını beyan etti. Normal şartlar altında İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen bu rapor ile diğer deliller birlikte düşünüldüğünde tecavüzcüler hakkında ceza verilmesi gerekirken, Mahkeme delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.
Bu kabul edilemez bir durum. Tecavüzcüler Ankara Adli Tıbbın eksik ve hatalı raporu nedeni ile İstanbul Adli Tıp Kurumunun 3,5 yıl süreyle istenilen raporu göndermemesi nedeni ile beraat ettiler. Bu davada ihmali olan herkes yargı önüne çıkarılmalı ve tecavüzcülerin beraat etmesinin bedelini ödemeli.
 
Ankara, Eskişehir, İstanbul’da Kadınlar Suç Duyurusunda Bulunacak:

Ankara toplu tecavüz davasında eksik test yaparak görevini ihmal eden Ankara Adli Tıp Kurumu ve 2 yıl boyunca rapor göndermeyerek görevini ihmal eden İstanbul Adli Tıp Kurumu hakkında Adana, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’da 7 Aralık Cuma günü saat 13.00’de suç duyurusunda bulunuyoruz. 


Etiketler: kadın
İstihdam