20/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Tasarım Tomtom Sokakta etkinlikleri kapsamında ‘Aşiq û Maşûq’ kitabının Zeynep Özatalay tarafından yapılan illüstrasyonları da sergileniyor.

"Aşiq û Maşûq" Tomtom Sokak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tasarım Tomtom Sokakta etkinlikleri kapsamında “Aşiq û Maşûq” kitabının Zeynep Özatalay tarafından yapılan illüstrasyonları da sergileniyor.

Eser: Zeynep Özatalay, "Aşiq û Maşûq" kitabından

Tasarım Tomtom Sokakta etkinlikleri kapsamında, Mart ayında Aras Yayıncılıktan çıkan “Aşiq û Maşûq” kitabının Zeynep Özatalay tarafından yapılan illüstrasyonları da sergileniyor.

Özatalay’ın resimlediği “Aşiq û Maşûq-Ermenice Kaynaklardan Kürt-Ermeni Aşk Masalları”, 2015 yılında hayatını kaybeden değerli gazeteci ve çevirmen Sarkis Seropyan’ın bir araya getirerek Ermeniceden Türkçeye çevirdiği üç masalı barındırıyor. Kitap, sevda temalı iki Kürt ve bir Ermeni masalıyla, kültürlerin ölümsüzlüğüne ve bir aradalığına vurgu yapıyor.

“Bu üç eski masalla da oldukça duygulu bir zaman dilimi geçirdim”

Tasarım Tomtom Sokak’ta etkinlikleri kapsamında sergilenecek olan “Aşiq û Maşûq” illüstrasyonları için Zeynep Özatalay KaosGL.org’a konuştu. Özatalay, kitaptaki üç masalın dönemin Ermeni düşünürleri tarafından toplandığını, böylelikle masalların kaybolmadığını ve nihai olarak Sarkis Seropyan’ın derlediğini ancak Seropyan’ın kitabın basılı halini görmeye ömrünün yetmediğini hatırlatıyor. Masallarla ilk karşılaşmasını Özatalay şöyle anlatıyor: “Öyküler bana geldiğinde çok heyecanlanmıştım, zaten masal seven bir insanım. Bu üç eski masalla da oldukça duygulu bir zaman dilimi geçirdim. Çok özel masallar.”

“Aşiq û Maşûq” çizimlerinden Tasarım Tomtom Sokak’ta açılan sergisi hakkında Özatalay; “Bu kitap çıktıktan sonra tasarım günleri için kitaptan oldukça etkilenen Bahar Korçan kitap vasıtası ile bana ulaşıp sergilememiz için illüstrasyonları benden rica etti. Eserler şimdi sergide, aynı mekânı paylaştığım kaçırılmaması gereken tasarımlar var” ifadelerini kullandı.

Tasarım Tomtom, sanatı güneşe çıkarıyor

İlk kez Ekim 2016’da düzenlenen ve yılda iki kez düzenlenmesine karar verilen Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğinin üçüncüsü ‘Kendini İzle’ teması ile dün açıldı. 22 Ekim Pazar gününe dek, İstanbul Tomtom Mahallesi’nde ziyaret edilebilecek etkinlikte yüz tasarımcı, elli sanatçı ve konuşmacı, beş farklı mekânda sanatı güneşe, sokağa çıkarıyor.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam