22/02/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

LGBT bireylerin ailelerini konu alan Benim Çocuğum belgeseli 1 Mart’ta Ankara seyircisi ile buluşuyor. İstanbul ve İzmir’de biletleri tükenen ve ek gösterimleri gündeme gelen belgeselin Ankara’da da ilgi görmesi bekleniyor.

"Benim Çocuğum" 1 Mart’ta Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBT bireylerin ailelerini konu alan Benim Çocuğum belgeseli  1 Mart’ta Ankara seyircisi ile buluşuyor. İstanbul ve İzmir’de biletleri tükenen ve ek gösterimleri gündeme gelen belgeselin Ankara’da da ilgi görmesi bekleniyor.

 
Can Candan’ın yönettiği, eşcinsel, biseksüel ve transseksüel çocukları olan ailelerin tanıklıklarına başvuran umut ve mücadele hikâyesi Benim Çocuğum, 1 Mart saat 15:00’da Cinemaximum CEPA Salon 2’de. Film gösteriminin ardından Can Candan ve LİSTAG üyeleri !f Ankara seyircisi ile buluşacak.

Benim Çocuğum bizi Türkiye’de beş farklı eve götürüyor. Anne-babaların gözünden, lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel çocuklarının hikâyelerini dinliyoruz. Hikâyeler, inkar, travma, çaresizlik, korku, utanma, kabullenme ve yeniden doğma gibi temalarda ortaklaşıyor.
 
Bir anne çocuğuna zarar gelecek mi diye endişelenirken, bir diğeri trans kızına aldığı ilk sütyeni hatırlıyor. Bir büyükannenin “Bu iş Allah’tan mı?” diye soruşu var, Allah’tan olanı kabul etmeye hazır. Homofobik ve transfobik bir toplumda çocuklarını olduğu gibi kabul edebilmekle kalmayan bu ebeveynler, deneyimlerini paylaşırken, aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyorlar. Gücünü anne ve babaların sevgisinden alan belgesel, homofobinin ve transfobinin karşısına çıkabilecek en güçlü, en sağlam direnişin sade ve içten bir anlatımı.
 
 
Film Ankara dışında 21, 23, 24 Şubat’ta İstanbul; 2 Mart’ta İzmir’de ve 29 ilde daha gösterime girecek. Ayrıntılı bilgi için www.benimcocugumbelgeseli.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Etiketler: kültür sanat
nefret