11/02/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

Hayaller cinsiyetsiz tuvalet, hayatlar er kişi – hatun kişi olmak!

"Bok" önemli ve cinsiyetli bir meseledir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hayaller cinsiyetsiz tuvalet, hayatlar er kişi – hatun kişi olmak!

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir semt olan Hamamönü’ne hiç gittiniz mi? Hamamönü’nün tarihi bir semt olarak gezilecek kısmı, restore edilmiş ve nostalji cafelerine evrilmiş konaklardan oluşuyor. Eğer boş bir sabahınız varsa, sobalı odaları olan bir cafede köy kokan bir kahvaltı etmek istiyorsanız mutlaka gidin görün. Ama “er kişi” tuvaletlerine hazır olun!

Cinsiyetsiz tuvalet olsa da, kimse kendini ait hissetmediği bir alanda "sıçmak" zorunda kalmasa dediğimiz; “bir BAYAN tuvaleti temiz olmalı ama daha pis oluyor genelde” gibi argümanlarla alan kullanımı üzerinden cinsiyetçiliğe tabi tutulduğumuz bu (bitmeyen) dönemde elbette daha kötüsüyle karşılaşabilirsiniz. “Kötünün iyisi bu” diyerek el açıp dua edelim diye; fötr şapkalı “bay” ve (sadece) filmlerden sıkça tanık olduğumu tüllü cenaze şapkalı “bayan” tuvaletlerinden bir de er kişi – hatun kişi tuvaletleri, Hamamönü'nde sizleri bekliyor.  

Üstelik daha kötüsü, mekan sahibi sorulsa “konsept gereği” gibi gerçeğe düşmeyen bir sebebe sığınılacakken, ne diyelim ki: hayaller cinsiyetsiz tuvalet, hayatlar er kişi – hatun kişi olmak!


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
nefret