11/06/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Gökkuşağı Dayanışma Ağı’nın düzenlediği 3.İzmir Onur Yürüyüşü 14 Haziran Pazar günü yapılacak.

"İzmir Onur Yürüyüşü’nde hep beraber zırıldayalım" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 3. İzmir Onur Yürüyüşü, 14 Haziran Pazar günü yapılacak. Gökkuşağı Dayanışma Ağı’nın düzenlediği yürüyüş, saat 18.30’da Alsancak Leman Kültür önünden başlayacak. Ağ, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı birlikte mücadeleye çağırıyor.

Yürüyüşün hazırlık aşamasında çalışan İzmir LGBTİ İnisiyatifi aktivisti Semih Deniz, yapılan hazırlıklardan ve Gökkuşağı Dayanışma Ağı'ndan bahsetti:
 
“Büyük bir emek ve kolektif bir çalışmanın ürünü olan İzmir Onur Yürüyüşü”
 
“Gökkuşağı Dayanışma Ağı’nı İzmir LGBTİ İnisiyatifi, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, SDP LGBTİ Komisyonu , HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, LeGeBİT , Eşit Şerit Topluluğu, Liseli LGBTİ, Eşit Platform Kulübü , Türk Psikologlar Derneği , Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBT Komisyonu oluşturuyor. Ocak ayında toplantıya başlayan Dayanışma Ağı Onur Yürüyüşü ve 1 Mayıs için hazırlıklara başladı. 1 Mayıs’tan sonra haftada bir kez toplanarak Onur Yürüyüşü’ne hazırlandık. 14 Haziran Pazar saat 18:30’a karar aldık. Hem Onur Yürüyüşünün habercisi olsun diye hem de maddi destek için iki kez destek partisi yapıldı. Yürüyüşler büyük organizasyonlar olduğundan yürüyüşe gönüllü olacak arkadaşları kahvaltıya çağırıp onur yürüyüşünde bizimle olmalarını istedik. Bileklik, takı ve lolipop atölyelerimiz oldu. Konak Belediyesinden sahne, KESK’ten pankart konusunda destek aldık.
 
"İzmir’de 3. Kez yapılacak Onur Yürüyüşü büyük bir heyecanla bekleniliyor. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Büyük bir emek ve kolektif bir çalışmanın ürünü olan İzmir Onur Yürüyüşü 14 Haziran'da herkesi bekliyor.”
 
“Gelin her beraber zırıldayalım!”
 
Eşit Şerit Topluluğu’ndan Mustafa ise, İzmir’deki Onur Yürüyüşü hakkındaki deneyimlerini ver görüşlerini şöyle aktardı:
 
“Geçen seneki Onur Yürüyüşü benim ilk onur yürüyüşümdü ve kendimi ilk defa bu kadar özgür hissettim. Katılım çok iyiydi benim için adeta bir festival havasındaydı. Tüm yürüyüşler için fazlasıyla hazırlanıyorlar. Bu sene Gökkuşağı Dayanışma Ağı çok sıkı çalışıyor sadece Onur Yürüyüşü için değil genel olarak da çok aktifler, bu da bu seneki yürüyüşün ne kadar güzel geçeceğinin habercisi. Bu yürüyüş İzmir için fazlasıyla önemli. “İzmir rahat şehir, orda rahatsınız” diyen insanlar, okulda sözlü tacize uğrayabileceğimizi göz ardı ediyor.
 
“İzmir görece rahat bir şehir olsa da homofobi ve transfobiye kaşı mücadelemiz hiç bitmeyecek. Geçen seneki yürüyüşlerimizde bir sorun yaşamadık. İzmir halkı cana yakın ve içten davranıyor. Son olarak hepinizi bol gullümlü bir güne de bekliyoruz. Yürüyüşe gelmezseniz zırıldamayız ona göre. Gelin her beraber zırıldayalım!”
 
14 Haziran Pazar günü Denizli ve Mersin’de ilk kez Onur Yürüyüşü gerçekleşecek. Yürüyüşler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler: yaşam
İstihdam