28/12/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Tüm Türkiye ve Dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Gözlerinizi kapayın! Kulaklarınızı tıkayın!Kötüler direnişe devam ediyor!

"Kötüler Sizi Direnişe Çağırıyor" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTU Yerleşkesinde bulunan TUBİTAK Uzay Araştırma Merkezine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrenci ve akademisyenlere yönelik polisin orantısız güç kullanımı üzerine ODTU öğrenci ve öğretim üyeleri “Kötüler Sizi Direnişe Çağrıyor” isimli bir bildiri yayınladı.

ODTU öğrencileri ve öğretim üyeleri ve AFT – DKSK – Ekonomi Topluluğu – LGBT Dayanışması – SBT – SiTop - Sosyoloji Topluluğu - UGT -  Üniversiteli Kadınlar – Mimarlık Topluluğu – TODAP’lı Öğrenciler – Müzik Toplulukları – Yapı Topluluğu – Gülmece Topluluğu – Psikoloji Topluluğu – Çevre Topluluğu yaptıkları açıklamada,

28 Aralık 2012, Cuma günü saat 14:00’de Fizik Bölümü önünde buluşmaya davet ettiler.
 
Yayınladıkları Metin
Biz 18 Aralık günü ODTÜ’de kötülüğün vücut bulmuş hali olan ODTÜ Öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanlarıyız.
 
Bütün Türkiye ve dünya kamuoyuna alenen deklare ediyoruz ki; kötülüğü bedenlerinde ve ruhlarında barındıran teröristler, bilim düşmanları, demokrasi karşıtları, vatan hainleri ve şiddetten yanıp tutuşan hastalıklı ODTÜ’lüler olarak bu topraklardaki tüm kötülüklerin failleri biziz.
 
Biz kötüyüz, çünkü geçen sene bugün Roboski’de 34 insanı biz katlettik. Faillerini biz örtbas ettik.
 
Biz kötüyüz, çünkü bilimin ve üniversitenin özgürlüğünü savunan, YÖK’süz, polissiz, parasız üniversite isteyen öğrencileri gördüğümüz yerde biz gaza boğduk, biz soruşturmalara boğduk, biz copladık, biz tutukladık.
 
Biz kötüyüz, çünkü bizim gibi düşünmeyen, 72 medya mensubunu, yüzlerce öğrenciyi, on binlerce Kürt siyasetçiyi biz tutukladık.
 
Biz kötüyüz, çünkü adalet ve demokrasi kisvesi altında Ortadoğu Halklarını siyasi nesnemiz yapıp onların kanları üzerinden biz zenginlik hayalleri kurduk.
 
Biz kötüyüz, çünkü temel insan hakları olan anadilde eğitim hakkını ve anadilde savunma hakkını biz yok saydık.
 
Biz kötüyüz, çünkü 17 yaşında idam edilen Erdal Eren için timsah gözyaşları döküp, 12 yaşında taş atan çocukları biz hapishanelere tıktık, biz onları tacize ve tecavüze terk ettik.
 
Biz kötüyüz, çünkü Hrant Dink’i katleden çocuk da bizdik, Metin Lokumcu’yu katleden polis de.
 
Biz kötüyüz, çünkü kadının bedenini, çalışanın emeğini, müslümanın değerlerini, köylünün toprağını suyunu, lgbt’lerin kimliklerini, alevinin inancını, Kürt halkının haklarını, insanın onurunu ve yaşamını, sanatın, akademinin, medyanın özgürlüğünü biz iktidarımıza tabi kıldık ve biz yok saydık.
 
Biz kötüyüz, çünkü bizim elimiz kanlı, gözümüz yaşsız, sözümüz cinayet.
 
Biz kötü olduğumuz kadar aptalız da, çünkü biz iyiliğin katı halini polis coplarından, sıvı halini panzer sularından, gaz halini biber gazlarından, psikolojik halini Tayyip Erdoğan’ın tehditlerinden, sosyolojik halini karaktersiz üniversite rektörlerinden öğrenemedik.  
 
Biz kötüyüz, çünkü ODTÜ’de 3600 polis, 20 zırhlı araç ve 8 TOMA ile biz terör estirdik. 
 
Tüm Türkiye ve Dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Gözlerinizi kapayın! Kulaklarınızı tıkayın!
Kötüler direnişe devam ediyor! 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret