23/02/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kıbrıs Manşet’e verdiği röportajla trans erkek olarak açılan Gökhan Coşgun ‘Çünkü ben varım!’ dediği kitabının hazırlıklarına başladı!

"LGBTİ’lerin sesine ses katmak istiyorum!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs Manşet’e verdiği röportajla trans erkek olarak açılan Gökhan Coşgun “Çünkü ben varım!” dediği kitabının hazırlıklarına başladı! 

Gökhan Coşgun, yeni yılın ilk günlerinde Kıbrıs Manşet’e verdiği röportajda trans erkek olarak açılmıştı. Verdiği röportajda hayat hikâyesini yazmak ve yayınlamak istediğini anlatan Gökhan’ın “LGBTİ’lerin sesine ses katmak istiyorum!” diyerek Düşülke Yayınları ile hazırlıklara başladığını öğrendik.

Biz de Gökhan ile çıkacak kitabı üzerine biraz sohbet ettik. Keyifli okumalar!

Öncelikle ilk röportajın etkisini soralım…

Hayli olumlu geri dönüş aldım, insanların tebrikleri, sosyal medyada takipçilerimin artması, yanımda olanların çoğalması beni çok mutlu etti. Olumsuz tepkiler ise az. Bunlar beni üzdü, fakat herkesin görüşüne saygılıyım…

Bir kitap yazmaya başladığını duyduk… Peki bu kitapta hayatınla ilgili nelere yer vereceksin?

Hayatımla ilgili geçmişte yaşadığım sıkıntıları, kendimi tanımanın vermiş olduğu acıyı ve aslında saklanarak neleri kaybettiğimi anlatacağım kitabımda.  Bu yüzden adı “Çünkü Ben Varım!” olacak.

Bu kitabı yazmaya nasıl karar verdin?

Kalemi, her kağıda vuruşumda benim için olumlu çok etkileri oluyor. Yazmayı hep çok sevmiştim. Herkes sevse keşke. İnsanların yazarak mutlu olacağını düşünüyorum. Bu kitabı kendi hayatımı anlatmak amacıyla ve LGBTİ’lerin cesaret almaları için ve hep birlikte artık sesimizi duyurmak amacıyla yazıyorum.

Peki ne zaman karar verdin yazmaya?

Buna “kendimi” benimsediğimde karar verdim.

Trans geçiş sürecine başladın diye biliyorum? Bu kitap aynı zamanda sürecin boyunca kendini bir çeşit kayda aldığın belge niteliğinde olacak…

Trans geçiş sürecine yeni başladım. İlk önce hormon tedavisi var, 2 sene sürecek tahminimce. Şöyle bir düşününce 2 yıl uzun bir süre değil, bunca yıl kaybettiğim zaman bana daha uzun geliyor. Daha sonra dış görünüşümle ilgi de değişiklikler olacak. Kitabı yazdığım süre boyu da bu sürece denk geldiği için, evet. İstediğim gibi olmaya da bu süreçte kendimi yazmaya da hazırım!

Kitap ne zaman yayınlanacak?

Bu Temmuz’a kadar yayınlanması için Düşülke Yayınları ile çalışmalara başladık.

Bu yazın çıkış parçası ben olacağım diyorsun! :)

Aynen öyle diyorum. LGBTİ toplumuna katkı sağlayacak bir çıkış parçası olacağım en azından…

Neden Düşülke Yayınları?

Çok sevgili Janset Karavin'in de önerisiyle Düşülke Yayınlarının katkılarının daha etkili olacağını düşündüm. Takip ettiğim kadarıyla güzel işler çıkartıyorlar. Bana da katkısı olacağını düşündüğüm için, Düşülke Yayınları ile çalışacağım.

Yaşamını anlattığın kitabı, ulaşabilen tüm LGBTİ'ler okusun istiyorsun anladığım kadarıyla…

Evet! Kitabın LGBTİ’lere ulaşmasını istiyorum çünkü saklanan bazı insanlara artık kaçmanın bir faydasının olmadığını yazacağım. Daha fazla gizlenerek hayatın yürümediğini, bir an önce aynaya bakıp kendilerini görmelerini istiyorum. Kıbrıs’ta ben henüz kimseden duymadım ama Türkiye’den duyduğum çok fazla zorunlu evlilik var. Bazılarımızın bunlara maruz kalmaması için “kendilerini” ortaya çıkarları bir yol olacaktır.

Belki buradan Alem-i Lubunya’ya bir mesaj vermek istersin…

Biz varız, var olmaya da devam edeceğiz. Trans geçiş sürecim bittikten sonra da “oldu bitti artık” demeyerek mücadeleye devam edeceğimi belirtmek istiyorum. Teşekkürler.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam