02/03/2012 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat LGBTT Derneği 3 Mart Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Konferansı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında türkiye’den ve dünyadan seks işçileri ile bir araya gelerek sorunlarını tartışmaya açacaklarını dile getirdiler. Seks işçiliği ve insan hakları konferansına bütün insan hakları savunucularını davet ettiler.

"Seks İşçileri İçin Yeniden Buluşuyoruz!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Pembe Hayat LGBTT Derneği 3 Mart Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Konferansı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında türkiye’den ve dünyadan seks işçileri ile bir araya gelerek sorunlarını tartışmaya açacaklarını dile getirdiler. Seks işçili ve insan hakları konferansına bütün insan hakları savunucularını davet ettiler.
Pembe Hayat Derneği Genel Başkanı Buse Kılıçkaya yaptığı açıklamada:
Düzenlediğimiz Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Konferansı’nın bu seneki teması, polisin seks işçilerine yönelik baskısı. Dolayısı ile bir araya gelerek sesimizi yükseltiyor ve “Polis Elini Bedenimden Çek!” diyoruz dedi. Sözlerine söyle devam etti:
Seks işçilerinin bu ülkenin vatandaşı olduğu gerçeğini reddederek, “Sizi sokaklardan temizleyeceğiz” diyen emniyet yetkililerine cevabımız şu: “Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz!”
Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak, eşit ve adil muamele istiyoruz. “Kamu düzeni”, “genel ahlak” gibi son derece muğlak gerekçelerle hayatlarımızın cehenneme çevrilmesine karşı duruyoruz. Genelevlerde, sokaklarda, evlerde, barlarda, gece kulüplerinde, parklarda ve diğer mekanlarda karşımıza çıkan ikiyüzlü ahlak anlayışına sessiz kalmıyoruz.
Çete ve müşteri şiddeti ile boğuşurken, bir yandan da bizlerin güvenliğinden sorumlu olan polisin şiddetine maruz kalmayı protesto ediyoruz. Polisin, saldırganlarımızı korumasını değil, etkin soruşturma yürütmesini bekliyoruz.
Gecelere hapsedilmek istemiyoruz. Polisin ayrımcı uygulamalarına ve tacizine maruz kalmadan yaşamlarımızı devam ettirmek istiyoruz.
 “Emniyet” yetkililerinin bizler için emniyetsiz koşulları yaratmasını istemiyoruz.
 Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Konferansı bu sene İngiltere, Danimarka, İsveç, Portekiz, İtalya, Sırbistan, Ukrayna, Makedonya, Polonya ve Amerika’dan seks işçilerini ve seks işçileri hakları aktivistlerini ağırlıyor. Türkiye’de polisin seks işçilerine yönelik baskısını konuşurken, Avrupa ülkelerinde polisin seks işçilerine yönelik uygulamaları ve seks işçilerinin mücadele yöntemlerini de tartışacağız.
3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü akşamı, “Fahişeler Yürüyüşü”nü düzenleyip kırmızı şemsiyelerimizle birlikte seks işçilerine yönelen polis şiddetini protesto edeceğiz.
Daha fazla bilgi için: www.pembehayat.org
 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam