18/01/2013 | Yazar: Ali Erol

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması yapılan davada baba ve amcalar olarak sanıklar karşılıklı birbirlerini suçlamaya ve cinayeti karşı tarafın işlediğini söylemeye devam ettiler.

R. Ç.’nin Katilleri Birbirlerini Suçlamaya Devam Ettiler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır’daki eşcinsel nefret cinayeti davasının üçüncü duruşması bugün görüldü.
 
Eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemli davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.
16 Kasım ve 7 Aralık’taki duruşmaların ardından Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması yapılan davada baba ve amcalar olarak sanıklar karşılıklı birbirlerini suçlamaya ve cinayeti karşı tarafın işlediğini söylemeye devam ettiler.
 
Mahkeme SPoD’un R.Ç. davasına müdahilliğini kabul etti
 
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Avukat Fırat Söyle aracılığıyla R.Ç. davasına müdahillik talebinde bulundu.
 
KaosGL.Org’a bilgi veren Avukat Fırat Söyle, müdahillik talebinin sanık avukatlarının karşı çıkmasına rağmen savcılığın mahkemeye bırakmasıyla kabul edildiğini belirtti.
 
Av. Fırat Söyle, duruşmada söz alarak, sanıkları savunacak avukatların olduğunu ama cinsel yöneliminden dolayı öldürülen genci savunacak kimsenin olmadığını, olaydan doğrudan etkilenme durumu olmasa bile bu yüzden müdahil olmak istediklerini anlattı. Av. Söyle, Siyah Pembe Üçgen Derneğinin (SPÜ) Azra Has Davasına müdahil olmasını da mahkemeye emsal verdi. İzmir Ağır Ceza Mahkemesi, Nisan 2010’da öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ile Azra Has’ın davasında Siyah Pembe Üçgen LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) Derneği’nin müdahilliğine karar vermişti.
 
Diyarbakır Barosu da davayı izledi
 
Davayı Diyarbakır LGBT örgütleri Hebûn ve KeSKeSoR ile birlikte LİSTAG, ESP, HDK, KAMER temsilcileri izledi. Diyarbakır Barosu Başkanı ve Baro’nun Yönetim Kurulu üyeleri de davayı izledi.
 
Dördüncü duruşma 4 Şubat’ta
 
Davanın bir sonraki duruşması yine Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Şubat saat 13:30’da görülecek.
Av. Fırat Söyle, davanın “alt soya karşı tasarlayarak öldürme” suçuyla devam ettiğini, bu suçun cezasının ise ağırlaştırılmış müebbet hapis olduğunu belirtti.
İlgili haberler:
 
Mahkeme LGBT Derneğinin Müdahillik Talebini Kabul Etti
 
Diyarbakır Eşcinsel Nefret Cinayetinin Üçüncü Duruşması Yarın
 
Savcılık Eşcinsel Evlat Cinayetinde Müebbet İstedi
 
“Kürt Eşcinsel Olamaz! Olursa da Ölür Toprak Olur!”

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret