29/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Kenya’da lezbiyen aşkın anlatıldığı “Rafiki” ülkesindeki yasağa rağmen Seattle Queer Film Festivali ve Chicago Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü.

Rafiki, Kenya’daki yasağa rağmen ödülleri topluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kenya’da lezbiyen aşkın anlatıldığı “Rafiki” ülkesindeki yasağa rağmen Seattle Queer Film Festivali ve Chicago Uluslararası Film Festivali'nden ödülle döndü.

Rafiki filminden bir sahne

Kenya’da kadın kadına aşkın anlatıldığı “Rafiki” ülkesinde hala yasak olmasına rağmen Seattle Queer Film Festivali ve Chicago Uluslararası Film Festivali'nden ödüllerle döndü.

Dünya gösterimini bu yıl Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren “Rafiki” 22 Ekim’de Seattle Queer Film Festivali'nde “En İyi Anlatım” dalında izleyici ve jüri ödülleri kazandı. “Rafiki” ayrıca Chicago Uluslararası Film Festivali'nde “Gümüş Hugo” ödülüne layık görüldü.

“Bu güzel filme daha fazla dikkat çekebileceğimiz için heyecanlıyız”

Seattle Queer Film Festivali düzenleyicilerinden Ben McCarthy, film için şunları söyledi: “Rafiki'nin anlatımı hem seyirci hem de jüri ödüllerini kazandı. LGBTQ topluluğunun ayrımcılık ve hapsedilme korkusuyla karşı karşıya olduğu bir ülkede çekilen bu güzel filme daha fazla dikkat çekebileceğimiz için heyecanlıyız.”

Rafiki filminden bir sahne

Kenya’da 7 günde gişe rekoru

Kenya’nın yoksul mahallelerinde yaşayan Kena ve Ziki’nin aşkını anlatan “Rafiki”, ülkenin Ceza Kanunu’nda Britanya sömürgeciliğinden kalma eşcinselliği suç kabul eden madde nedeniyle Nisan ayında yasaklandı.

“Rafiki”nin Oscar’a aday gösterilebilmesi Yönetmen Wanuri Kahiu’nun açtığı dava ile ülkesinde yalnızca 7 gün boyunca gösterilebilen film gişe rekorları kırdı.

İlgili haberler:

Kenya, “Rafiki” filmine yasağı 7 günlüğüne kaldıracak

“Rafiki” Kenya’da yasaklandı


Etiketler: kültür sanat
İstihdam