06/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Seksolog Rayka Kumru’dan evde kalma günleri için hatırlatma ve önerilerden oluşan #Sevişemiyoruz serisi...

Rayka Kumru’dan #Sevişemiyoruz serisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Brittany England

Seksolog Rayka Kumru “Önemli olan, sence neyin önemli olduğu değil, insanların sordukları sorulara cevap bulabilmeleridir. Onlar için önemli olan zaten hakkında soru sorduklarıdır” diyerek Twitter profilinden #Sevişemiyoruz serisi yayımladı.

Kumru'nun evde kalma günleri için öneri ve hatırlatmaları içeren serisi şöyle:

Video/görüntülü tüm cinsel paylaşımlarda iCloud şifreniz, güvenlik ayarlanırız ve bireysel önlemlerini (suratınızı, doğum lekenizi, dövmeniz varsa dahil etmemek) gözden geçirmeyi unutmayın.

Sevişmek ya da cinsel paylaşımlar sadece “birleşme”, fiziksel, partnerli olmak zorunda değildir.

Seks oyuncaklarının hijyen kurallarına uygun kullanıldığından emin olun. Birçoğu sabun ve su ile temizlenebiliyor. Her kullanımdan sonra temizleyin, ev arkadaşlarınızla paylaşmayın.

Sexting (mesaj ile cinsel içerikli herhangi bir verinin gönderimi) de bir cinsel paylaşımdır. Onay aldığınızdan, yaş kriterlerine dikkat ettiğinizden, karşılıklı memnun olduğunuzdan ve penisinizi ona buna izinsiz göndermediğinizden emin olun.

Titreyen, vücuda girebilen, ya da masaj yapmak için kullanılabilen herhangi bir objeyi cinsel haz için kullanmadan önce sağlığınıza zarar vermeyeceğinden emin olun (hijyenik olmayan, tahtadan yapılmış, kesici, kırılabilen objelerden uzak durun).

rayka-kumru-dan-sevisemiyoruz-serisi-1

İllüstrasyon: Brittany England

Tükürük bir kayganlaştıcı değildir. COVID-19 sırasında ya da değil ama şu sıralar daha da kritik.

Mastürbasyon yapmak (yapmak isteyenler için) bağışıklığı olumlu etkileyen bir davranıştır. Kişisel alan kuralları ve hukuka uygun koşullarda, önce ellerinizi güzelce yıkayıp keyfinize bakın.

Bu dönemde cinsiyetiniz, kimliğiniz, yöneliminiz vb. ne olursa olsun cinsel isteğinizde ani azalma ya da artış gözlemlemeniz çok olağan. Stres, cinsel isteği en çok etkileyen faktörlerden biri ve hepimiz stres altındayız.

Aynı evi paylaştığınız partner(ler)inizle onayın varlığını varsaymayın. Aynı evdesiniz demek sevişeceksiniz demek değildir. Değişen, azalan, artan istek, düşünce, fantezi, arzular olabilir; sınırlarınızı HER ZAMAN siz belirlersiniz.

Cinselliğinizle ilgili herhangi bir konuda desteğe ihtiyacınız olduğunda bilimsel kaynaklardan, etik çalışan kurum ve uzmanlardan destek alın. Cinsel şiddet için Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, danışmanlık için Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD); bilgi için TabuKamu, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD / Y-PEER), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi (UNFPA), Kaos GL Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği.

Özet: Kayan her şey kayganlaştırıcı değildir. Prezervatif hipster beresi değildir; tam takılmalıdır. Orgazm orgazmdır; kaynağı, onay olduğu sürece önemli değildir. Cinsellik eğitimi haktır. Cinsel haklar insan haklarıdır. Cinsel sağlık lüks değil haktır.


Etiketler: yaşam, sağlık, cinsellik
nefret