17/10/2012 | Yazar: Aydın Öztek

10 – 14 Ekim 2012’de Düsseldorf’ta Rehacare adlı fuara katıldım. Bu fuar, engelli insanların yaşamlarını kolaylaştıracak ürünlerin tanıtımının yapıldığı bir fuardı.

Rehacare Düsseldorf Fuarından İzlenimler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
10 – 14 Ekim 2012’de Düsseldorf’ta Rehacare adlı fuara katıldım. Bu fuar, engelli insanların yaşamlarını kolaylaştıracak ürünlerin tanıtımının yapıldığı bir fuardı.
 
Fuar oldukça geniş çaplı idi. Japonya’dan bile standının bulunduğu bu fuardan biz de çok şey öğrendik. Hemen herkesin aynı durumda olmasından dolayı sohbetler de genel anlamda hoştu.
 
Ben bu fuara 2 açıdan katıldım. Rehacare de bir de “queerhandicap” yani “engelli eşcinseller” standı mevcuttu. Ben de gönüllü olarak orada görev aldım. Amaç her ülkeden bilgi almak isteyen engelli eşcinsellere hizmet verebilmekti. 
 
Queerhandicap nedir?
Queerhandicap engelli LGBTT’lere kendine ait bir ses veriyor. Bu dernekte sadece engelliysen oy hakkın var. Bütün üyeler bilgi paylaşım ağında ve vizyonun gerçekleştirilmesinde yardımcı oluyorlar. Çeşitli cinsel kimliğe sahip engellilerin beraberce ayrımcılığa karşı, özerklik ve katılımı için mücadele etmesine yardım ediyorlar.
 
Queerhandicap aslında engelli eşcinsellerin başvurabileceği yine engelli ve eşcinsel bir grubun kurduğu bir dernek. Ülke içerisinde bir sürü gönüllü danışmanın bulunduğu bir sistem. Bu danışmanlar profesyonel değiller. Ancak bürolara ulaşamayanlar için köprü görevi üstleniyorlar.
 
Queerhandicap’in amacı engelli eşcinsellere yol gösterebilmek, engelli olmayan LGBTT’lere ise biz de burdayız demek.
 
 Queerhandicap’in yapmayı amaçladığı şeyler:
1.   Engelli LGBTT’lere danışmanlık
2.   Toplumu bilgilendirme ve  aydınlatma
3.   Yerel buluşmaların organizasyonunda yardımcı olma
4.   Projelerin desteklenmesine yardımcı olma
5.   Queerhandicap buluşmalarının başlamasına yardımcı olmak
 
Umuyorum ki Queerhandicap Dünya’nın her yerine yayılır ve LGBTT’lerle beraber çalışır.
 
www.queerhandicap.de’yi ziyaret ederseniz belki benim sizlere anlatamadığım bir çok  bilgiye ulaşabilirsiniz.
 

Etiketler: yaşam
nefret