11/04/2013 | Yazar: Cenk Erdem

Rihanna son 8 yılın pop devi ve aslında bunu pop atalarının izinden giderek devam ettiriyor, konu kapanmıştır!

Rihanna son 8 yılın pop devi ve aslında bunu pop atalarının izinden giderek devam ettiriyor, konu kapanmıştır! Piyasada hit olmanın yolu dönüyor dolaşıyor yine cinsellikten geçiyor; ancak Madonna’nın yıkmadığı tabu kalmamışken pop kraliçesinin cesaretinin güncellenmiş hallerini Rihanna ardı ardına hitler çıkarırken benzer ataklarla sürdürüyor.
 
2007 yılındaki yükselişini 2009’da Lady Gaga’ya kaptıran Rihanna, genç R&B yıldızı ve vazgeçemediği nevrotik bağımlılığı Chris Brown dışında, pop dünyasında kim varsa ezip geçiyor. Özellikle “Loud” albümüyle tırmanan yükselişi hiç ara vermiyor ve 2000’lerin dijital satışlarda tek 1 numarası Rihanna oluyor. Hatta kulüpler son iki senedir Rihanna olmasa ne çalacaklar merak ediyorum.
 
Dünden Bugüne Rihanna
2006 yılında S.O.S şarkısıyla 3 hafta, 2007 yılında “Umbrella “ile tam yedi hafta satış bir numarası olan Rihanna, 2008 yılında da hem “Take a bow” ile hem “Disturbia” ile üst üste satışların bir numarası olmayı başarmıştı ve artık tam 12 Billboard 1 numarası birden  var.
 
Lady Gaga’nın karşısında ikinci şansını yakalayıp ”Rude Boy” ile 1 numara olduğundan beri de şarkılarının sözlerindeki ayartıcı seks göndermeleriyle zirveye oturan Rihanna, Britney Spears ile 1 numara olan S&M şarkısında yakaladığı erotik havayı da hiç bozmuyor ve hatta twitter ve instagram hesabından da bol bol en az Madonna’nın meşhur “Sex” kitabı kadar iddialı pozlar vererek dudak uçuklatıyor. Nitekim müzik tarihinin başarı kriterleri albüm ve single fiziksel satışları yerine sosyal medya üzerinden ve dijital satışlarla belirlense de, asıl dengeler hiç bozulmuyor ve seks satıyor.
 
Daha önce meşhur prodüksiyon ekibi Stargate’in şarkısı “Te Amo” ile lezbiyen göndermeler yaparak Anthony Mandler’in çektiği klipte süpermodel Laetitia Casta birlikte kamera karşısına geçen Rihanna, 2013 Mart sayısı için V Magazine’e 39 yaşındaki süpermodel Kate Moss ile poz verirken de yine oldukça kışkırtıcı. İş böyle olunca tüm dünyaya kutlamak düşüyor: Aşkı, cesareti ve müziği.
 
Daha önce Britney Spears’in “Circus” ve “Femme Fatale” albümlerinin resmi lansman gecelerinden, Madonna’nın “Hard Candy” ve “Celebration” resmi lansman partilerine kadar pop devlerinin hayranlarını bir araya getirirken, Rihanna partisi de benden! Rihanna’nın ışığına İstanbul 30 Mayıs’ta BJK İnönü Stadyumu’nda bir kez daha kavuşurken, hayranlarıyla buluşma Love Dance Point İstanbul’da 31 Mayıs Cuma gecesi olacak. Love Dance Point’te DJ Can yanımda, Rihanna çantamda, benden söylemesi.
 
Rihanna’yı neden sevelim?
*İlk 1 numara olan şarkısı S.O.S ile çıkışından beri bir düzineden fazla hiti var.
*Madonna’nın 30 yılda yaptığını 8 yıla sığdırdı.
*Hem Madonna da Rihanna’yı seviyor.
*Katy Perry de Rihanna’yı seviyor, Rihanna Perry’nin en yakın arkadaşı.
 
Rihanna’nın başka nesi var?
*Rihanna’nın toplam 7 grammy ödülü var.
*Genç popçu 25 milyondan fazla albüm ve 75 milyondan fazla single sattı.
*Billboard Rihanna’yı 2000’lerin dijitalde en çok satan ismi ilan etti.
*Rihanna’nın bugüne kadar tam 12 şarkısı Billboard 1 numarası oldu.
 
Rihanna pop kahramanı mı?
*Çok cesur davranıyor.
*Kendini aşka kurban ediyor.
*Kim ne derse desin aldırmıyor.
*İçinden ne gelirse yapıyor. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam