04/04/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Yeni Akit’in hedef gösterdiği Robert Koleji’ne MEB soruşturma açtı. Akit, Robert Koleji’ne açılan soruşturmayı ‘sapkınlığa soruşturma’ manşetiyle verdi.

Robert Koleji’nin LGBTİ farkındalık etkinliklerine soruşturma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Akit’in hedef gösterdiği Robert Koleji’ne MEB soruşturma açtı. Akit, Robert Koleji’ne açılan soruşturmayı “sapkınlığa soruşturma” manşetiyle verdi.

Öğrencilerinin LGBTİ farkındalığını arttırmak için hazırladığı etkinlikler nedeniyle homofobik Yeni Akit tarafından hedef gösterilen Robert Koleji’ne, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından soruşturma açıldı. Kolejin düzenlediği etkinlikleri “Robert Kolejinde Sapkınlık” başlığıyla servis eden Yeni Akit, soruşturma haberini de “Robert’taki Sapkınlığa MEB Soruşturması” başlığıyla verdi.

Yeni Akit’ten Faruk Arslan, Robert Kolejinin LGBTİ farkındalık etkinlikleri ile ilgili 31 Mart tarihli ilk haberinde  “liselilere hafta boyunca homoseksüellik aşılayacaklar”, “ahlaksız filmler” izletecekler gibi kışkırtıcı cümleler kullanmıştı. Ayrıca Arslan köşesinde, bu etkinliklerin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınmadan yapıldığı öne sürmüş ve Robert Kolejindeki bu etkinlikleri “eşcinsellik hastalığını topluma normal bir insani durum gibi yansıtan sapkınlar korosu” olarak lanse etmişti.

Akit hedef gösterdi, MEB soruşturma başlattı

Akit’in Robert Koleji’ni hedef gösteren bu haberinin ardından bir hafta bile geçmemişken Beşiktaş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul hakkında soruşturma açtı. Robert Koleji’ne karşı yürütülen soruşturmayı “müjdeleyen” Yeni Akit’ten Faruk Arslan’ın ırkçı ve homofobik haberi, kolejin savunmasına da yer veriyor.

Faruk Arslan soruşturmayı, “kökü dışarıda olan Robert Koleji’nin lise talebelerine homoseksüelliği aşıladığı sapkın faaliyetlere Milli Eğitim Bakanlığı sessiz kalmadı” ifadeleriyle aktarıyor. Arslan, MEB’in sorularına cevaben Kolej’in LGBTİ haftasını doğruladığını ve cinsiyet farklılıklarına saygı için LGBT haftası tertiplediklerini beyan ettiğini ileri sürüyor.

Faruk Arslan, Robert Koleji’ne Akit’in hedef göstermesi ile açılan soruşturmanın savunma metnine ulaştığını iddia ediyor. Arslan soruşturma haberinde, savunmanın dosya numarası ve kolej yetkililerinin isimlerine de yer veriyor. Böylelikle Arslan, resmi evrakı paylaşarak yetkilileri açık isimleriyle hedef haline getiriyor.

Akit’in homfobisini MEB’de görmek

Arslan, soruşturmada MEB’in Kolej’e “Homoseksüellik hastalığının hangi cinsiyete girdiği” gibi bir soru sorduğunu iddia ediyor. Gazete bu iddiaya göre Robert Koleji’nin bu soruya yanıt vermediğini de ekliyor. Türkiye’de eşcinselliği yasaklayan ya da hastalık olarak ifade eden herhangi bir yasal mevzuat yok. Akit’in eşcinselliği hastalık olarak görmesi kendi homofobisinden kaynaklanıyor.

Ancak gazetenin iddiaları doğruysa, MEB homoseksüelliği hastalık olarak görüyor ve bunun bir cinsiyetle ilişkilendirilmesini talep ediyor. Bu durumda MEB’in yürüttüğü soruşturma süreci, Akit’in homofobisi ile bir arada yürütülüyor.

Daha önce Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz’ın homofobik tutumuna, okul müdürlerine whatsapp aracılığıyla attığı bir mesajla haberdar olmuştuk. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz mesajında; okullarda LGBTİ komisyonların kurulmasından rahatsızlığını dile getirmiş ve öğrencilerin “sapkınlığın içine” çekilmek istediğini, “Lut kavminin bugünkü temsilcileri rolüne soyunan bu sapık zihniyetin” okullarda  “sapkın gay ve lezbiyenlik gibi cinsi sapıklıkları tanıtacak afişler” asmak istediklerini ileri sürmüştü.

Robert Koleji’ndeki soruşturmada Akit’in iddiaları geçerli ise bu defa doğrudan MEB’in homofobisini konuşmamız gerekiyor.

LGBTİ öğrenciler vardır!

Irkçı, homofobik ve LGBTİ düşmanı Yeni Akit’in saldırgan, nefret dolu “habercilik” anlayışı MEB tarafından benimsendiğinde, bu bugün eğitimine devam eden LGBTİ öğrencileri gizlenmeye, onların yok sayılmasına ve LGBTİ gençlerin kendine güvenli bir biçimde toplum içinde kendilerini var edememelerine sebep oluyor. Bu sebeple,  Akit ve türevi müsveddelerin LGBTİ düşmanlığının devletin resmi kurumları, bakanlıkları aracılığıyla sürdürülmesini kabul edilemez.

Robert Koleji’nin, LGBTİ’leri yok sayan ve linç eden medya diline karşı ilkeli duruşu ve kendisine kamu kurumları aracılığıyla hissettirilen homofobik baskıya rağmen geri adım atmaması takdiri hak ediyor.

Yeniden hatırlatalım, LGBTİ öğrenciler vardır! LGBTİ’ler vardır! Eşcinsellik hastalık değildir! Homofobi ayrımcılıktır!


Etiketler: medya
İstihdam