24/06/2009 | Yazar: Bawer Çakır

Alternatif ve politik müzik festivali Rock-A'da 40 grup sahne alacak, STK'ler atölyeler düzenleyecek, tiyatro oyuncuları sahnelenecek.

Alternatif ve politik müzik festivali Rock-A'da 40 grup sahne alacak, STK'ler atölyeler düzenleyecek, tiyatro oyuncuları sahnelenecek. Katılımcılarına kamp yapma olanağı da veren Gökkuşağı koyundaki festival üç gün sürecek.

"Ayrımcılık karşıtı müzik festivali" Rock-A 26-28 Haziran tarihleri arasında İzmir Özdere'deki Gökkuşağı koyunda düzenlenecek.
 
Katılımın ücretsiz olduğu festivalde 40 müzik grubu sahne alacak, atölyeler, kısa film-belgesel gösterimleri, tiyatro oyunları ve atölyeler yapılacak.
 
Rock-A ilk yılında Pamucak'da, ikinci yılında ise Dikili'de düzenlenmişti.
 
Gönüllü festivali

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Rock-A savaşa karşı, barıştan yana, her türlü ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, homofobiye karşı bir araya gelen gönüllüler tarafından organize ediliyor.
 
Programını bu yıl da amatör müzisyenlerle oluşturan festivalde sahne alacak isimler arasında İstanbul'dan Bandista, Deli, Kara Güneş, Siya Siya Bend ve Teneke Trampet; İzmir'den Bang, Figüran ve Woltran; Ankara'dan Malazlar, Adana'dan Zifir, Çanakkale'den Şehrin Azizleri ve Pick-Up ile Kocaeli'den Öteki de bulunuyor.
 
Dj'lerin de sahne alacağı Rock-A'nın yabancı konuğu İtalyan grup Krosmos.
 
Alexis, Alexis'i anlatacak

Müziğin yanı sıra sanat ve politikayla da haşır neşir olan festivalde Yunanistan'da yaşanan polis karşıtı gösterileri anlatacak olan Midillili Alexis'in konuşmacı olacağı "Alakasızlar"ın yanı sıra bir dizi atölye çalışması da yapılacak.
 
Uluslararası Af Örgütü'nden Siyah Pembe Üçgen Derneği'ne çok sayıda grup mültecilerden homofobiye, şarap yapımından pankart boyamaya kadar çok sayıda atölye ve söyleşi gerçekleştirecek.
 
Üç günlük festival Rock-A'da beş tiyatro oyunu da izleyicilerle buluşacak.
 
Edebiyat Dostları Tiyatro Topluluğu'nun "Ada", Ötenazi Oyuncuları'nın "Ağzı Çiçekli Adam", Yeni Kapı Tiyatrosu'nun "Fırtına", Tiyatro Erke'nin "Enstantinik Canlandırmalar" ve Kentin Oyuncuları'nın performansları müziğe alternatif arayanlar için bir seçenek olabilir.
 
Etkinlikler dışında doğa yürüyüşleri, deniz, spor gibi faaliyetlerde bulunma imkânı da veren Rock-A'nın yapıldığı Gökkuşağı koyunda kamp yapma imkânınız var. Bunun için sitedeki forumu doldurmak ve sonrasında çantanızı hazırlamanız yeterli.
 
Barışarock'ın vedasının ardından bu alanda bir boşluğu doldurmaya çalışan festivale Yunanistan adalarından da çok sayıda kişi katılıyor.
 
Rock-A hakkında ayrıntılı bilgi için: http://rock-a.org/
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam