12/04/2011 | Yazar: Aslı Kayabal

İtalya Bilim Akademisi Başkan Yardımcısı Roberto De

İtalya Bilim Akademisi Başkan Yardımcısı Roberto De Mattei faşizan açıklamalarına bir yenisini ekledi. De Mattei, Roma İmparatorluğu'nun eşcinseller nedeniyle çöktüğünü söyledi.

Japonya’daki depremi ‘Tanrı’nın adaleti’ diye yorumlayan De Mattei, Roma İmparatorluğu’nun Romalı askerlere Kartaca’da ‘eşcinsellik bulaştırıldığı’ gerekçesiyle çöktüğünü söyledi. Bilim insanları De Mattei’nin görevden alınmasını istedi.
 
Geçtiğimiz hafta Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunamiyi "Tanrı işareti ve kutsal bir ceza" şeklinde yorumlayan ve şimşekleri çeken İtalya Ulusal Bilim Akademisi (Cnr) başkan yardımcısı Roberto De Mattei, bu kez Roma İmparatorluğu’nun eşcinseller nedeniyle çöktüğünü önesürdü.
 
Roma Avrupa Üniversitesi öğretim üyesi ve tarihçi De Mattei Katoliklerin radyosu Radio Maria’ya yaptığı bilim dışı açıklamalar nedeniyle bilim dünyasının tepkisini çekti.
 
Roma İmparatorluğu’nun ‘eşcinsellerin cenneti’ diye anılan Kartaca’da Romalı askerlere ‘eşcinselliğin bulaştırılması’ nedeniyle çöktüğünü öne süren De Mattei, kadınsı davranışlar içindeki erkekler ile eşcinsellerin Tanrı’nın katında yerleri olmadığını söyledi.
 
Müslümanlar, Hıristiyan dinini terk ederek İslam’ı seçenler ve eşcinsellere karşı yaklaşımları ile dikkatleri çeken Katolik profesör, feminizmin eşcinselliğin temelini hazırladığını da ortaya attı.
 
Roberto De Mattei, 2009 yılında devletin ayırdığı ödenekle Cnr’ın çatısı altında yaradılışçı felsefeyi savunan, Darwin karşıtı bir sempozyumun düzenliyicisi olduğu için de şimşekleri çekmişti. Geçtiğimiz yıl ise Milano’da Stelline Vakfı’nda organize edilen Harun Yahya adıyla tanınan Adnan Oktar’ın da katıldığı Yaradılışçı Felsefe konulu sempozyumda konuşmuştu.
 
Cnr’da görevli bilim insanları ve Lincei Akademisi başkanı Lamberto Maffei, bilimsel bir kurumun başında De Mattei gibi bilim dışı bir kişinin görev yapamayacağına dikkat çekerek, derhal görevden alınmasını istediler.

İnebahtı Vakfı’ndan Türkiye kitabı
Aynı zamanda 2001 yılında Washington’da kurulan ve Hıristiyan dinine ait değerlerin savunulmasını amaçlayan Fondazione Lepanto’nun (İnebahtı Vakfı) yöneticisi de olan de Mattei, vakıf yayınlarından çıkan “Türkiye Avrupa’da: Kazanım mı Felaket mi?/ 2009” başlıklı kitabında 1970 sonrası Türkiye’de İslam’ın yükselmesini yorumluyor. Türkiye için ‘Ilımlı İslam‘ modelini savunan de Mattei, AKP lideri Erdoğan’ın Türkiye’yi AB’ye sokma çabalarının ardında ülkeyi askerin kontrolünden kurtarma kaygısı ile laik Kemalist devrimin sildiği İslam kimliğini yeniden kazandırmak olduğunu yazıyor.
 
Sağ eğilimli Libero gazetesinde Türkiye’deki siyasi gelişmeleri ve değişimleri kitabında yer verdiği bilgiler ışığında yorumlayan de Mattei, Türkiye için öngörülen ‘ılımlı islam’ modelinin başka müslüman ülkeler açisndan da değerlendirimesi gerekli bir model olduğunu söylüyor. Atatürk’ün Arap karşıtı atılımını iyi incelemek gerektiğine vurgu yapan tarihçi, AKP hükümetinin izlediği siyasetle askerin Türkiye’de yönetime el koyma tehlikesinin önlendiğini ve Türkiye’nin en kısa zamanda yeniden bir İslam ülkesine dönüşeceğini yazıyor.

 
Roberto de Mattei
21 Şubat 1948’de Roma’da dünyaya geldi. Roma La Sapienza Siyasal Bilgiler Fakültesi Çağdaş Tarih Bölümü’nden mezun oldu (1972). 2008’den bu yana İtalya Ulusal Araştırma Konseyi’nin başkan yardımcısı. Washington’da kurulan Lepanto (İnebahtı) vakfı’nın yöneticisi.
 
Kaynak: Aslı Kayabal (soL - İtalya)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam