10/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Roma’da aşırı sağcılar tehditlerini yoğunlaştırıyor!

Roma’da aşırı sağcılar tehditlerini yoğunlaştırıyor!

Belediye Başkanları, 24 Eylülde yapılması planlanan homofobik şiddet ve hoşgörüsüzlüğü protesto için ‘İnsan onuruna saygısını göstermek için tüm Roma sokağa çıkmalı’ çağrısı yaptılar.
 
9 Eylül sabahı, Roma’nın merkezindeki gey mahallesinin birkaç yüz metre uzağında asılı homofobik bir afiş bulundu. Şehirdeki gey karşıtı eylemler artarken siyasetçiler tansiyonu düşürmek için çalışıyor.
 
Geçtiğimiz hafta iki bombanın atıldığı via San Giovanni in Laterano’ya iki adım otelde asılı bulunan afişte «I Have a Dream... I froci al Colosseo, ma con i leoni», yaziyor: ‘Bir hayalim var, ibneleri Colleseo’da (arena) görmek, ama aslanlarla birlikte!’ Mesaj aşırı sağcı grup Tiburtani militanları imzasını taşıyor.
 
Gectigimiz hafta Roma’da bin kadar geyin katıldığı, ‘homofobik saldırıları protesto gösterileri’nin sloganı olan ‘i have a dream’ (bir hayalim var) ile dalga geçen bu şiddet içerikli pankart, güvenlik görevlilerince süratle duvardan indirildi.
 
Olayın ironik yanı ise bu pankartın, Belediye Başkanı Gianni Alemanno ve diğer bölgesel yöneticilerin beraberce organize ettikleri ve 24 Eylülde yapılması planlanan ‘homofobik şiddet ve hoşgörüsüzlüğü protesto’ gösterisi açıklamasının hemen ardından asılmış olması. Belediye Başkanı ‘bu çok anlamı gösteriye tüm şehrin gönüllü katılımı çok önemli. İnsan onuruna saygısını göstermek için tüm Roma sokağa çıkmalı’ dedi. Lazio Bölgesi Başkanı Piero Marazzo ise ‘bu gösteri sırasında, beraberce ve kenetlenmiş şekilde, bizi birbirimize bağlayan tüm ortak değerlerle, her türlü ırkçılık ve hoşgörüsüzlüklere karşı durmalıyız. Son iki haftadır gey topluluğa karşı yapılan şiddet eylemleri, şehrimizin uyumunu bozmaya yöneldi. Tüm birey ve kurumlarla buna karşı çıkmalıyız’ dedi.
 
Bu politik demeç ve girişimler ve alınan ek polisiye önlemler, Roma’da yükselen gerilim ve korkuyu hafifletmeyi amaçlıyor.
 
Haberi çeviren Engin Pala’nın notu:  ‘I have a Dream’...

Benim de bir hayalim var!
Beyoğlu Tel Sokak’ta iki gey öpüştükleri için dövüldükten, el ele gezen iki lezbiyen SinePop’un kösesinde sözle taciz edildikten veya işkence ve tecavüze uğradıktan sonra bir travesti Tarlabaşı’nda bir köşeye atıldıktan sonra, Vali ve İstanbul Büyükşehir Başkanı beraber basın açıklaması yapıp tüm İstanbulluları Taksim meydanında toplanmaya çağırsın. Milyonlar gökkuşağı bayraklarıyla Taksim’den Mecidiyeköy’e yürüsün. Artık benim ülkemde de lezbiyen-gey-bi-trans-hetero barışsın, dayanışsın...
 
Dünyanın hızla değiştiği zamanımızda bu günlere çok mu uzağız dersiniz? Türkiye yanı başındaki çağdaş dünyaya katılmamakta daha ne kadar direnebilir?
 
Roma 4 Eylül gösterileri video 1 (i have a dream 1)
http://www.youtube.com/watch?v=VKVl5c3_oxA&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Etetu%2Ecom%2Factualites%2Finternational%2Frome%2Dun
%2Dgroupe%2Dextremiste%2Dsigne%2Dune%2Daffiche%2Dhomophobe
%2D15426&feature=player_embedded
Roma 4 Eylül gösterileri video 2 (i have a dream 2)


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam