20/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu TLC’de yayımlanan, iki kadın ebeveynin hikayesinin anlatıldığı “Sıra Dışı Hamilelikler” programına idari para cezası kesti.

RTÜK iş başında: “İki kadının ebeveyn olarak sunulması toplumsal yapıyı bozucu nitelikte” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TLC’de yayımlanan, “Sıra Dışı Hamilelikler” programında iki kadın ebeveynin hikâyesine, “toplumsal yapıyı bozucu nitelikte” olduğu iddiasıyla idari para cezası kesti.

TLC hakkında hazırlanan raporda Üst Kurul, “ilişki modeli olarak gösterilen eşcinsel birlikteliğin toplumun manevi değerlerine aykırı” olduğunu ileri sürdü.

Homofobik kararda “İki kadının ebeveyn olarak sunulması, çocuk sahibi olmaları ve hamilelik süreçlerinde yaşadıklarının anlatılmasının toplumsal cinsiyet rollerini zedeleyici ve toplumsal yapıyı bozucu nitelikte” olduğu ileri sürüldü.

RTÜK üyeleri toplumu ayrıştıran, aynı cinsiyetten birliktelikleri yok sayan kişisel ahlaki görüşleri ile TLC kanalına idari para cezası verdi.


Etiketler: medya
İstihdam