11/04/2019 | Yazar: Kaos GL

RTÜK homofobide ısrarcı: Bu sefer de 9-1-1 dizisine ceza verildi.

RTÜK’ten homofobik ceza: “Yaşlı erkek çiftin uygunsuz görüntüleri” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

RTÜK homofobide ısrarcı: Bu sefer de 9-1-1 dizisine ceza verildi. Gerekçe: “Yaşlı bir erkek çiftin uygunsuz görüntüleri!”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, FOX Life kanalında yayınlanan “9-1-1” dizisine 3 kez program durdurma cezası verdi.

Anadolu Ajansı (AA), RTÜK’ün bu kararını şu ifadelerle duyurdu:

“FOX Life kanalında yayınlanan "9-1-1" isimli diziyi de inceleyen Üst Kurul, dizide yaşlı bir erkek çiftin uygunsuz görüntülerinin, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka, ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu kanaatine vardı. RTÜK, eşcinsel birliktelikleri olağan gösteren "9-1-1" dizisini yayınlayan FOX Life'a 3 kez program durdurma cezası uyguladı.”

RTÜK’ün homofobik cezası ile 3 kez yayını durdurulan 9-1-1 dizisi Glee, American Horror Story, Nip/Tuck ve American Crime Story gibi dizilerin yaratıcısı Ryan Murphy’nin elinden çıkma. Dizide Angela Bassett ve Peter Krause gibi yıldızlar yer alıyor.

RTÜK homofobide ısrarcı

RTÜK bu sene Ocak ayında “beIN Series HD Comedy” kanalında yayımlanan “Modern Family” dizisine de 2 program durdurma ile idari para cezası vermişti. RTÜK’ün cezasını AA, “Eşcinsel evlilik yaşayan fertlerin de yer aldığı dizide, ailedeki gençlerin evlilik dışı çocuk sahibi olması isteğinin aile tarafından olumlu karşılanarak desteklendiği, çocuğunun babasına sinkaflı ifadeler kullandığı tespit edildi” ifadeleri ile duyurmuştu.

RTÜK Eylül 2018’de P!nk’in “Secrets” şarkısının klibine “Homoseksüel nitelikte erotik dans figürlerine yer verildiği” gerekçesiyle idari para cezası uygulamış ve benzer şekilde TV8 14 Kasım 2018’de yayınladığı Jet Sosyete dizisinde RTÜK tarafından cezalandırılmamak için “gey” kelimesini sansürlemişti.


Etiketler: medya
nefret