24/12/2009 | Yazar: Atilla Demir

Rugby’nin efsane oyuncularından ve Cardiff Blues takımının savunma oyuncusu Gareth Thomas, çok az atletin aralarında bulunduğu kariyeri sırasında kendilerini açık eden insanlar

Rugby Yıldızı Thomas Gareth: ‘Ben Geyim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rugby’nin efsane oyuncularından ve Cardiff Blues takımının savunma oyuncusu Gareth Thomas, çok az atletin aralarında bulunduğu kariyeri sırasında kendilerini açık eden insanlar kervanına katıldı.

Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu durumla birlikte her türlü duyguyu yaşadım, gözyaşı, nefret ve umutsuzluk. İnsanların bunu bilmesi gerektiği konusunda şüphelerim vardı ve dürüst olmak gerekirse insanların tepkisinden ve bu tepkilerin aileme yapacağı etkilerden endişeliyim. Kim olduğumu saklamak benim için çok zor oldu ve aynı şeyleri rugby oynamak isteyen gençlerin yaşamasını istemiyorum.”
 
“Açıldığım için hayatımın daha kolay olacağını sanmıyorum, ama eğer bu bir başkasına yardım edecekse, eğer benim durumumdaki bir çocuğa yardımı dokunacaksa, buna değer. Annem, babam, ailem ve arkadaşlarım beni severler ve beni böyle kabul ederler. Ve eğer toplum buna kötü tepki verse de, benim her şeyim olan bu insanların sevgisinin asla değişmeyeceğini biliyorum. Haçlı Seferine çıkmıyorum ama eşcinsel olduğum için gururluyum. Rugby konusunda yapabileceğimin en iyisini başardığımı düşünüyorum ve bunu bir eşcinsel olarak başardım. Diğer eşcinsellere de pozitif bir mesaj göndermek isterim, bunu onlarda başarabilir.”
 
1995 yılında kariyerinin sonuna doğru eşcinsel olduğunu açıklayan, Avustralyalı rugby yıldızı Ian Roberts konu ile ilgili Sun Herald gazetesine şunları söyledi: “Bunun olmasına çok sevindim. Diğer insanların bunu hala gizli tutmalarına da anlam veremiyorum. Spor camiasında birçok gey oyuncu var. Liglerde birçok eşcinsel var. Sadece ‘diğerlerinin yaşamlarını kontrol etmelerine nasıl bu kadar izin verebiliyorlar. Bu sen müsaade etmediğin sürece, bir problem değil. Bu çok önemli… ve sonunda bir başka kişi daha bunu yaptı. Demek ki bu başarılabiliyormuş.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam