06/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Dünyaca ünlü drag yarışmasının sunucusu RuPaul “Drag queenlik, erkeklerin yapabileceği bir performanstır çünkü ancak erkekler yaptığında bir erkeklik reddi taşır” diyerek trans kadınların başvurusunu “muhtemelen” kabul etmeyeceğini söyledi.

RuPaul: “Drag queenlik, erkek performansıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyaca ünlü drag yarışmasının sunucusu RuPaul “Drag queenlik, erkeklerin yapabileceği bir performanstır çünkü ancak erkekler yaptığında bir erkeklik reddi taşır” diyerek trans kadınların başvurusunu “muhtemelen” kabul etmeyeceğini söyledi.

RuPaul’s Drag Race’in yeni sezonda Christina Augilera’yı konuk edeceğini yazmış ve yarışmanın 10. sezonunu duyurmuştuk. Yarışmanın sunucusu dünyaca ünlü drag performansçı RuPaul’un geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj ve tweet serisi sosyal medyada büyük tepki çekti.

RuPaul, The Guardian’a verdiği röportajda drag queenliğin erkeklerin yapabileceği bir performans olduğunu ancak erkekler yaptığında vurucu bir erkeklik reddi taşıyabileceğini iddia ettikten sonra “Trans bir kadın katılmak istese peki?” sorusuna “Muhtemelen kabul etmem” yanıtını verdi.

Bu yanıtın ardından yarışmanın eski yarışmacılarından Peppermint kendisine sorulduğunda ise “cerrahi ve estetik operasyon geçirmediğini” ima ederek “Peppermint yarışmadayken kendini kadın olarak tanımlıyordu ama henüz geçiş yapmamıştı” cevabıyla karşımıza çıktı.

Röportajın yayınlanmasının ardından, kişisel Twitter profilinden “Performans artırıcı doping alabilirsın ve hâlâ atlet olabilirsin, sadece artık olimpiyatlarda olmazsın” yazarak çektiği tepkiyi ikiye katladı.

Hatamı anladım, yol açtığım kırgınlıklar için pişmanım

Tepkilerin artmasının ardından RuPaul, “Her sabah, her şeyi en doğru şekilde bildiğim fikrinden uzaklaşmak için dua ederim, ancak böyle yeni fikirlere açık olabilirim. Yaptığım yanlışı anladım ve sebep olduğum kırgınlıklar için pişmanım. Translar, LGBTİ+ hareketinin kahramanlarıdır. Sizler benim öğretmenimsiniz” ifadelerini kullandı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam