08/10/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiliz aktör Rupert Everett, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada eşcinsel çiftlerin neden dinî nikah töreni yapmak istediklerini bir türlü anlayamadığını belirtti.

Rupert Everett: Neden ‘lubunyalar’ kilisede evlenmek istiyorlar? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiliz aktör Rupert Everett, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada eşcinsel çiftlerin neden dinî nikah töreni yapmak istediklerini bir türlü anlayamadığını belirtti.
 
“Neden lubunyalar kilisede evlenmek istiyorlar? Bariz biçimde huysuz, eski kafalı ve patetik olan Anglikan kilisesi tabii ki lubunyaları evlendirmek istemiyor. Onların bunu istememesi gayet anlaşılır, onlar geri kafalı ucubeler.
 
Peki ama biz neden kilisede evlenmek istiyoruz? Bunu ben şahsen anlamıyorum. Heteroseksüel düğünlerden tiksiniyorum; hayatım boyunca da düğünlere gitmeyeceğim. O çiçeklerden, berbat düğün kıyafetlerinden, gelin başından filan tiksiniyorum. Tamamen grotesk. Çok çirkin. Düğün pastası, kutlaması, şampanya, iki yılın sonunda gelen o kaçınılmaz boşanma. Bu heteroseksüel dünyasında tam bir zaman kaybı ve eşcinsel dünyasında da tam bir facia olduğu açıkça belli olan böyle bir kurumu taklit etmeyi şahsen trajiğin ötesinde buluyorum.” Everett ayrıca AIDS salgının yükseklerde seyrettiği 1980’lerde HIV kapma “mutlak terörüyle” yaşadığını söyledi.
 
Everett, Guardian gazetesine bir keresinde bir sivrisinek ısırığını HIV’e bağlı bir yara sanıp nasıl korktuğunu da anlattı.
 
“1970’leri sap bir kaltak olarak geçirdikten sonra AIDS çıkageldi ve 6 yılım dehşet içinde geçti... Bu kısmen benim tabiatımda vardı, bu dehşet hep bir yerlerde vardı. Neredeyse yattığım herkes ölüyordu, 1986’ya kadar test yaptıramıyordunuz ve bu benim hayatımın büyük bir bölümüydü.”
 
53 yaşındaki aktör şöyle devam etti: O günlerde yaşamış tüm lubunyalar bunları yaşadı, o zamanlar herkes herkesle gayet rahat sikişirdi... Terör sizi çok tuhaf davranmaya itiyor. İnsanlar bunu unuttu. Tam anlamıyla mutlak bir terördü.”
 
Yeni otobiyografisinin tanıtımında Telegraph’a konuşan Everett, eşcinsel ebeveynlere ilişkin ses getiren açıklamalarının şu anlama geldiğini belirtti: “Tüm o lubunyalar bana diş biliyor. Benden tiksiniyorlar. Bunlara karşı bir önlem alacağım.”
 
Aktör geçen ay iki eşcinsel babaya sahip olmaktan “daha kötü bir şey” düşünemediğini söylemesinin ardından pek çok ölüm tehdidi aldı.
 

Etiketler: insan hakları, aile
nefret