23/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

St. Petersburg’daki bir bölge mahkemesi, Coming Out adlı LGBT örgütünün yabancı devletler için çalışan bir ‘ajan’ olduğuna hükmetti.

St. Petersburg’daki bir bölge mahkemesi, Coming Out adlı LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütünün yabancı devletler için çalışan bir “ajan” olduğuna hükmetti.
 
Heteroseksizmi yıkacaklar!
 
Mahkeme, Pazartesi günü örgütün ayrımcılık ve insan hakları broşürünü “geleneksel cinsel yönelim”e sahip insanların haklarını ihlal eden bir propaganda olarak niteleyerek şu ifadelerde bulundu:
 
“Bu broşürü okuyup etkilenen bir kişi, bu düşünceleri başkalarıyla paylaşarak güç birliği yaratabilir ve faaliyetlere girişebilir.”
 
Bir yılı aşkın süredir devam eden teftiş ve dava sürecinin ardından gelen kararla Coming Out’u aşırı denetleme ve kâğıt işleri bekliyor. Örgütün resmî kayıtlarda “ajan” olarak geçmesi, çalışmalarına devlet müdahalesinin önünü açıyor.
 
“Geleneksel değerler”in vazgeçilmezi: Homofobi!
 
Karara itiraz edeceklerini açıklayan örgütten Polina Adriyanova, amaçlarının cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun herkes için eşit haklar olduğunu söyleyerek hükümeti eleştirdi:
 
“Bizi ‘ajan’ olarak yaftalamaya yönelik tüm bu çabalar, Rusya Federasyonu’nun yurtiçi ve yurtdışında geleneksel değerleri teşvik etmesiyle aynı doğrultuda. Homofobi de bu değerler arasında önemli bir yerde duruyor.”
 
Davanın başlangıcından beri örgütün yabancı kaynaklardan gelen fonları “siyasî faaliyet” için kullandığına dair hiçbir kanıt sunulmadı. “Ajan” olarak adlandırılan diğer örgütler arasında ekoloji, insan hakları ve kadın örgütleri de bulunuyor. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam