16/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Rusya LGBT Ağı, Çeçenistan’da Aralık ayından bu yana yaklaşık 40 gey ve lezbiyenin alıkonulduğu ve en az 2 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya LGBT Ağı: Çeçenistan’da yaklaşık 40 eşcinsel alıkonuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rusya LGBT Ağı, Çeçenistan’da Aralık ayından bu yana yaklaşık 40 gey ve lezbiyenin alıkonulduğu ve en az 2 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çeçenistan lideri Ramzan Kadyrov

Rusya LGBT Ağı isimli insan hakları ağı, Çeçenistan’da Aralık ayından bu yana yaklaşık 40 gey ve lezbiyenin alıkonulduğu ve en az 2 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Grup 14 Ocak’ta açıkladığı raporda Çeçenistan’da eşcinsellerin, Grozni'ye yaklaşık 20 kilometre mesafede Argun kentindeki bir toplama kampında alıkonulduğunu belirtti.

Rus hükümeti sözcüsü ise bu haberlerin "kesinlikle yalan" olduğunu söylüyor.

İlk değil!

İnsan hakları aktivistleri ülkede Nisan 2017’de yüzden fazla kişinin eşcinsel olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve bu yakalamalar sırasında üç kişinin de öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bu açıklamalar üzerine Çeçenistan lideri Ramzan Kadyrov’un sözcüsü Alvi Karimov, “Çok basitçe, ülkede var olmayan insanları tutuklayıp zulmedemezsiniz. Eğer Çeçenistan’da böyle insanlar vardıysa bile, emniyet yetkililerinin bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmasına gerek kalmazdı; çünkü bu kişilerin akrabaları onları dönüşü olmayan yerlere çoktan gönderirdi” demişti.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam