18/05/2012 | Yazar: Esra Güleç

Saadet Partisi’nin gençlik örgütü, Kocaeli Belediye binasına yakın bir parkta, ‘Eşcinsellik Ahlaksızlıktır’ yazan nefret pankartı açtı.

Saadet Partisi ‘Eşcinsellik Ahlaksızlıktır’ Pankartı Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Saadet Partisi’nin gençlik örgütü, Kocaeli Belediye binasına yakın bir parkta, “Eşcinsellik Ahlaksızlıktır” yazan nefret pankartı açtı.
 
Saadet Partisinin gençlik kolları olarak da bilinen Anadolu Gençlik Derneği tarafından üzerinde taşlaşan bir insan resminin olduğu, “eşcinsellik ahlaksızlıktır zina suç olsun” yazılı bir pankart, Kocaeli Belediye binasına yakın bir parkta açıldı.
 
Polis, suç duyurusu dilekçelerini almadı
 
Pankartla ilgili suç duyurusu için Kocaeli Emniyetine gidenlerle polis yeterince ilgilenmedi.
 
Konunun “Kabahatler Kanunu”nu ilgilendirdiğini söyleyen Polis, suç duyurusunda bulunanları oyalamaya çalıştı. Yazılan dilekçelere duyarsız kalan Polis, görevini yapmayarak dilekçeleri almadı.
 
Polislerin duyarsızlığına rağmen suç duyurusunda bulunmak isteyenler, avukat arkadaşlarının da yanlarında olduğunu söyledi.
 
Bunun üzerine pankart itfaiye çağırılarak olay yerinden indirildi.
 
TV 41 ve İhlâs Haber Ajansı da olay yerindeydi.
 
Pankartın indirilmesi üzerine Anadolu Gençlik Derneği üyeleri olay yerinde toplanmaya başladı.
 
Saadet Partili gençlerden gelebilecek saldırı durumu üzerine suç duyurusunda bulunanlar can güvenlikleri dolayısıyla oradan uzaklaştılar.
 
Suç duyurusunda kararlı olan grup avukatla birlikte hazırladıkları bir dilekçeyi Cumhuriyet Başsavcılığına vereceklerini söyledi.
 
7. Homofobi Karşıtı Buluşma'nın yerel programları kapsamında, 15 Mayıs Salı günü, Kocaeli Üniversitesi'nde "Homofobiye Karşı Kampus Buluşması" yapılmış ve 250 öğrenci katılmıştı. (Esra Güleç / Kaos GL)
 
İlgili haber:
http://kaosgl.org/sayfa.php?id=11373
Kocaeli Üniversitesi’nde Homofobi ve Ayrımcılık Konuşuldu

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret