21/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Finlandiya’nın Eurovision adayı Saara Aalto lezbiyen olarak açıldı.

Saara Aaalto: Lezbiyenim, bununla gurur duyuyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Finlandiya’nın Eurovision adayı Saara Aalto lezbiyen olarak açıldı.

X Factor UK’in yıldızlarından Saara Aalto, 2017 yılında Finlandiya’da adı Google’da en çok aranan isim olmuştu. Finlandiya, bu sene Eurovision için genç şarkıcıyı aday olarak duyurdu.

Mayıs ayında gerçekleşecek olan Eurovision’un tanıtım filmleri ve şarkıcıların performans videoları yayınlanmaya başladı. Yarışmaya “Monster” isimli parçayla katılacak olan Aalto, geçtiğimiz günlerde lezbiyen olarak açıldı.   

Küçük yaşlardan itibaren kendine açık olduğunu söyleyen Aalto, “Cinsel kimliğim, benim için hiçbir zaman sorun olmadı. Lezbiyenim ve bununla gurur duyuyorum” dedi.

Siber nefret saldırılarını yöntem olarak kullanan trollerle ilgiliyse “Her zaman kendi zihinsel sağlığımı ön planda tuttum. İnsanların kim olduğum hakkındaki düşüncelerini hiç umursamadığımı fark ettiğimden beri kendimi çok iyi hissediyorum. Ben buyum” dedi.

Rusya, Saara’yı da yasaklayacak mı?

İrlanda bu yıl yarışmaya genç sanatçı Ryan O'Shaughnessy’nin “Together” parçasıyla katılacak. Şarkının giriş videosu YouTube’da yayınlandı; eski sevgili temalı şarkının videosunda eşcinsel bir çift temsili görülüyor. 

İrlanda’nın Eurovision performansı, videodaki gibi eşcinsel bir çift temsiliyle gerçekleşirse Rusya’da yayınlanmayabilir.

Ryan O'Shaughnessy, resmi Twitter profilinden yayınladığı bir tweetle Rusya’nın performansını yayınlamamakla tehdit ettiğini söyledi: “Ruslar artık Eurovision performansım olacak Together’ı yayınlamamakla tehdit ediyor. Eşcinsel karşıtı propaganda en iyisiymiş! Bana sorarsanız çok komik. #IDareYou”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam