03/02/2020 | Yazar: Kaos GL

9. Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali “Kel ama kıllı” sloganıyla geliyor.

Saç, beden ve cinsiyet üzerine: 9. Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Arada Derneği’nin ilkini 2011’de ve bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali “Kel ama kıllı” sloganıyla geliyor.

10 – 16 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan 9. Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali’nin küratörlüğünü Serkan Bozkurt üstleniyor. Bozkurt “Saç beden ve cinsiyet üzerine yapılan araştırmaları farklı sanat eserleri ile bir araya getirdiğim festivalde beden ve özellikle saç üzerinden yaratılan sterotipler üzerinden güzellik olgusunu, oluşturulan dışlamalar ve ayrımcılık açısından incelemek istedim. Örtünme ve kapanma arasındaki fark bunun pazara dönüşme süreci ve politik sterotipler ile eşleştirilmesinden saçın cinsiyet ve karakter algılamalarındakine rolüne ve psikososyal normların birey üzerindeki etkisinden yüzyıllardır pazar metası olan kadın bedeninin yanı sıra erkek bedeninin de pazar ve güzellik aracı olması da araştırma çalışmalarımın içerisinde yer alıyor” diyor.

Festivale sloganını veren sergide Sabine Schwaighofer, Makhism Modammadali Khosravi, Dani Abo Louh, Bababk Haghi, Jonathan Armour, Hakan Sorar, Ahmet Rüstem Ekici, İsmail Sarı, Eden Mitsenmacher, Ateş Alpar, İren Yılmaz, Kardelen Fulya Okumuş, Damla Şahinbaş, Leyla Üstel, Ayberk Keskin ve Önder Özgenç’in eserleri yer alacak.

Sera Armağan’ın “Untitled 5”, Masha Fomenko ve Petr Laden’in “Virtual but Real” ve Gamze Öztürk’ün “Örgülü Düğümlü Dominant” performansları da festivalde olacak.

Festival aynı zamanda Baştan Başa, Anlaşma ve Avuç Kalbim Ayak Ruhumun Rüyası filmleri izleyiciyle buluşacak.

9. Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali’nin kapanış partisinde ise Q-bra, Jilet Sebahat, Uran Apak, Kika, Vanitydusk, Latification, Bergen Show ve Danshane Queer Tango sahnede olacak.

Festival programıyla ilgili ayrıntılı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam