04/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün iki köşe yazısı ve bir haber yer alıyor.

Safsatalar ve haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün iki köşe yazısı ve bir haber yer alıyor.

Görsel: Mr. Gay Syria filminden bir sahne

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün Isparta Haber ile Hürriyet gazetelerinden birer köşe yazısı ve Milliyet’ten bir haber yer alıyor. Önce Isparta Haber’den Mehmet Cengiz’in safsata haberini değerlendiriyoruz ardından iki kültür sanat haberi ile devam ediyoruz.

Hangi otoriteler?

Isparta Haber gazetesinden Mehmet Cengiz, eşcinsellerin toplumu çökerttiğini ve tıp otoritelerinin de eşcinselliğe karşı tedbir alınmasını istediğini iddia ediyor.

Bu asılsız iddialarını da insanlığı yok etmeye çalışan “gizli güç” ile ilişkilendiriyor. Mehmet Cengiz halkı yanlış bilgilendiriyor, yalan haber yapıyor. Zira -Cengiz’in tabiriyle tıp otoriteleri- Amerikan Psikiyatri Birliği 1973 yılında tüm zihinsel ve ruhsal hastalıkları içeren resmi el kitabından “eşcinsellik” terimini çıkartarak onayladı yani eşcinselliğin hastalık olmadığını dolayısıyla da tedavi edilemeyeceğini bildirdi.

“Mr. Gay Syria” vizyonda

Hürriyet gazetesi köşe yazar Uğur Yüksel bu hafta Mr. Gay Syria belgesel filminin gösterime gireceğini müjdeliyor. Yüksel filmi, “Yurt dışında festival festival dolaşıp ödülleri ve övgüleri toplayan” cümleleri ile tanımlıyor ve LGBTİ mücadelesinden anları belgeleyen filmin yılın en samimi belgesellerinden olduğunu söylüyor.

KaosGL.org muhabirlerinden Ömer Akpınar’ın Mr. Gay Syria’nın yönetmeni Ayşe Toprak ile yaptığı röportajı okumak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

Milliyet’ten bir sergi haberi

Milliyet gazetesi Türkiye'nin tek politik sualtı fotoğrafçısı Nejdet Demirtaş’ın Ankara’da 4-14 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek sergisini haber yaptı. 

Haberde Nejdet Demirtaş’ın daha önceki çalışmalarında transfobik saldırılara da dikkat çektiği belirtiliyor.Nejdet Demirtaş’ın sergisi  Çağdaş Sanatlar Merkezi Andrey Karlov Sergi Salonu'nda bugün ziyaret edilebilir.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam