25/07/2013 | Yazar: Esra Ar

İngiliz Prensi William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın Pazartesi günü dünyaya gelen bebekleri eşcinsel evliliğin yasal olduğu bir ülkede büyüyecek.

Sağlıklı Büyüsün Yeter, Yöneliminin Ne Önemi Var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiliz Prensi William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın Pazartesi günü dünyaya gelen bebekleri eşcinsel evliliğin yasal olduğu bir ülkede büyüyecek. Tüm dünya bugün adı konan kraliyet bebeği George Alexander Louis’in nasıl biri olacağını merak ediyor.
 
Daha bir hafta önce eşcinsel evliliğin İngiltere’de yasal hale gelmesiyle birlikte en çok sorulan sorulardan biri de bu konuyla ilgili oldu: “Peki ya, varis eşcinsel olursa?”
 
5 İngiliz’den 4’ü Eşcinsel Kraliyet Bebeğine Hazır
YouGov araştırma grubunun lezbiyen, gey ve biseksüel hakları savunucusu Stonewall örgütü için yaptığı araştırmada 2074 yetişkine kraliyet bebeğinin eşcinsel olması durumunda ne kadar ‘rahat’ olacakları soruldu.
 
Katılımcıların %83’ü çocuğun gey veya biseksüel olması konusunda kendilerini ‘çok rahat’, ‘rahat’ veya ‘nötr’ hissedeceklerini söyledi.
 
Araştırmada bebeğin trans veya interseks olma ihtimali sorulmasa da bu konu da sosyal medyada tartışılan meseleler arasında.
 
Bir Twitter kullanıcısı ‘Şahsen, bebeğe cinsiyet rolleri yüklemek için çok erken olduğunu düşünüyorum,’ yorumunu yaparken bir başkası ‘Çocuğa ‘erkek’ demek için biraz erken, öyle değil mi? Bırakın çocuk önce cinsiyet kimliğini bir belirlesin,’ diye ekledi.
 
Bebeğin eşcinsel evlilik yasasından yararlanıp yuva kurma ihtimaliyle ilgili ise başka bir kullanıcı ‘Yeni kraliyet bebeğinin eşcinsel olması için çok heyecanlıyım, böylece iki kralımız olacak!’ yorumunda bulundu.
 
Tabii eğer bebek gerçekten de İngiliz monarşisinin ilk açık eşcinsel prensi olursa, varisler hakkında birçok soru akla geliyor.
 
Muhafazakâr Parti’nin eski başkanı Norman Tebbit, eşcinsel evliliğe karşı söylemlerde bulunurken bu hakkın ‘lezbiyen kraliçelerin yapay yollarla hamile kalmasına’ yol açacağını söylemişti.
 
İngiltere’de kurallar, kız ve erkek çocukların kraliçe veya kral olmak için eşit haklara sahip olması ve varisin ilk doğan çocuk tarafından seçilmesi şeklinde değiştirildi. Ancak, evlat edinilen çocukların taht konusunda bir hakkı olmayacak.
 
Pazartesi günü Stonewall CEO’su Ben Summerskill, “Bugün milyonlarca insan bu haberi mutlulukla kutluyor olacak, tıpkı geçen hafta İngiltere ve Galler’in eşcinsel evliliği kabul etmelerini kutladıkları gibi,” dedi.
 
“Çünkü geçen haftadan itibaren doğan her çocuk, eşcinsel evliliğin yasal olarak kabul edildiği özgür bir ülkeye doğacak.” 

Etiketler: yaşam
İstihdam