11/02/2008 | Yazar: Umut Güner

Pembe Hayat LGBTT Derneği Tiyatro Grubu, ‘Pembe Gri’ isimli oyunlarını, LGBTT(lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel) örgütlerin anayasaya ilişkin taleplerini ‘toplum buna hazır değil’ diyere

Sahne'den Burhan Kuzu'ya yanıt! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Pembe Hayat LGBTT Derneği Tiyatro Grubu, ‘Pembe Gri’ isimli oyunlarını, LGBTT(lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel) örgütlerin anayasaya ilişkin taleplerini ‘toplum buna hazır değil’ diyerek geçiştiren Burhan Kuzu ve Adalet Komisyonu için oynayacaklar. Eşcinseller ve transeksüeller, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya yanıtı, sahneden verecekler!

Sivil anayasa tartışmalarının içimizi bunalttığı şu günlerde, anayasa’nın hiç de ‘toz pembe’ olmayacağına ilişkin ipuçlarını Adalet Komisyonu vermeye başladı. Pembe Hayat Tiyatrosu, bu iç bunaltıcı günlerimizi aydınlatmak için yeniden perdelerini açıyor.

Antalya Gökkuşağı Eşcinsel Oluşumu, Kaos GL Derneği, KaosİST Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi, Kaos GL İzmir, Lambdaistanbul LGBTT Derneği, MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu, Pembe Hayat LGBTT Derneği bir araya gelerek Anayasa LGBTT Komisyonu’nu kurdu. Anayasa LGBTT Komisyonu, Anayasa’nın eşitlik maddesine ‘cinsel yönelim’ ve ‘cinsiyet kimliği’ ibarelerinin eklenmesi yönünde bir dizi faaliyette bulundu. Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar ve Adalet Komisyonu üyelerine yönelik mektup gönderen komisyona Burhan Kuzu: ‘Türkiye toplumu buna hazır değil’ diyerek LGBTT örgütlerin taleplerini Adalet Komisyonunun yaklaşımını ortaya koydu.

Kart Kampanyası

Anayasa LGBTT Komisyonu, ‘cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin’ anayasanın eşitlik maddesine eklenmesi talebini sürekli olarak sivil toplum içerisinde dile getiriyor. Burhan Kuzu’ya yönelik kart kampanyasına 16 Şubat’ta start verecek. Türkiye’nin her yerinden Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya ‘anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eklenmesini talep ediyorum’ yazılı kartların gönderilmesine başlanacak. Transeksüel ve eşcinseller LGBTT bireylere yönelik ayrımcılığın durdurulması ve anayasal güvence altına alınması için bu kampanyayı insan haklarına duyarlı kişilerin desteklemesini ve kampanyaya katılmasını talep ediyorlar.

Tiyatro ile sorunları dile getirmek

Anayasa’ya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eklensin kampanyası çerçevesinde bir dizi etkinlik yapacak olan LGBTT örgütlerin ikinci etkinliği medyada da geniş yer bulan Pembe Hayat LGBTT Tiyatrosunun ‘Pembe Gri’ isimli oyunu olacak. Pembe Hayat LGBTT Tiyatrosu ve LGBTT Örgütler; Başbakanı, Bakanları Kurulunu, Adalet Komisyonu üyelerini ve bütün milletvekillerini oyunu seyretmeye davet ediyorlar. Oyunu seyrettikten sonra LGBTT örgütlerinin taleplerini dinlemekte, ve LGBTT bireylerin insan hakları ihlallerine karşı korumak için ne kadar geç kaldıklarını göreceklerinden eminiz.

Oyun sadece yasa yapıcılar için değil, insan hakları savunucularına da, insan hakları ihlallerine uğrayan LGBTT bireylerin sorunlarını gözler önüne sermesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Pembe Gri oyunu, LGBTT bireylerin bu topraklarda yaşadığı insan hakları ihlallerini gözler önüne seriyor. 15 yıllık canlı bir insan hakları ihlalleri raporunu izlemek isteyen herkesi 17 Şubat 2008 Pazar günü 15:30’da Ekin Sanat Merkezine bekliyoruz.

45 dakikanızı, onlarca yıldır görmezden gelinen eşcinsel varoluşu görmeye ve hissetmeye ayırın.. (BS)

Etiketler: kültür sanat
İstihdam