18/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Sakarya Barosu’nda toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık semineri düzenlendi.

Sakarya Barosu’nda toplumsal cinsiyet eşitliği semineri yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sakarya Barosu’nda toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık semineri düzenlendi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Merkez üyelerine yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık’ konulu seminer düzenlendi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin, Çocuklarda Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayırımcılık konularına dikkat çekmek ve merkez üyelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık’ konulu seminer, 14 Haziran’da Baro’nun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ve Merkez üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen semineri, Kaos GL’den Örgütlenme ve Kapasite Geliştirme Koordinatörü Seçin Tuncel ve Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen verdi.

Seminerde; Çocuk Hakları Merkezi üyelerine, cinsel saldırıya uğrayan çocuklar ve çocuklarda cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık hususları hakkında bilgiler verildi.

Nefret söylemi ve suçları ile homofobi ve heteronormativite konularının da tartışıldığı seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, seminerin sonunda, Çocuk Haklarının aynı zamanda İnsan Haklarının bir bölümü olduğu ve Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak her çeşit ayrımcılığa karşı olduklarını belirtti. Düzgün, semineri veren katılımcılara da teşekkür ederek, plaket takdim etti.

*Bu etkinlik Batı Balkanlar ve Türkiye LGBTİ Eşit Haklar Derneği (ERA) üyeleri arasında yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Time is Now projesi kapsamında yapılmıştır. Bu, etkinlik içeriğinin AB'nin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam