25/08/2010 | Yazar: KAOS GL

İran Komünist İşçi Partisi, İran'da öl&uum

İran Komünist İşçi Partisi, İran'da ölüm cezalarına çarptırılan Sakine Mohammedi Aştiyani'nin serbest bırakılması için dünyanın 100 şehrinde ortak eylem düzenliyor.
Parti, Türkiye'deki bütün özgürlükçü kişi ve kurumları da 28 Ağustos'ta "Dünyanın 100 Şehri Recme Karşı" ortak eylemine destek vermeye çağırıyor.
 
Recme Karşı Uluslararası Komite (ICAS) ve İdama Karşı Uluslararası Komite (ICAE) Sözcüsü Mina Ahadi, Tahran Yüksek Mahkemesi'nin Aştiyani davasında yine bir karara varamadığını ve duruşmayı gelecek Çarşamba'ya ertelediğini belirtti.
 
"Sakine için mücadele, recme karşı mücadeledir"
Ahadi, dünyadaki tüm kişi ve kurumları, kampanyayı desteklemeye çağırdı:
"Sakine'nin davasında karar hukuki değil, siyasetçilerin alacağı bir karar olacak. Recm cezaları ve idamlar, rejimin İran halkına karşı uyguladığı siyasi araçlardır. Recme karşı mücadele, İran İslam rejiminin barbarlığına karşı mücadeledir. Sakine'yi kurtarmak için mücadele, recme karşı ve idam hücresindeki bütün tutuklular için mücadeledir."
Ahadi'nin çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:
"Sakine'nenin destekçilerine,
ICAS ve ICAE, Sakine Aştiyani'yi kurtarmak için desteklerini ifade eden ve eylemlerde bulunan bütün kişilere ve örgütlere teşekkür eder.
Çocuklarıyla yaptığı bir konuşmada Sakine, 'Artık tutukevinde olmaya dayanamıyorum. Yakında serbest bırakılıp bırakılamayacağımı kendime soruyorum. Buradan hemen çıkmayı diliyorum' diyor.
Bizim hareketimiz ve eylemlerimiz, Sakine'yi özgürleştirene kadar devam etmelidir. Gelecek Cumartesi, 28 Ağustos'ta, 'Dünyanın 100 Şehri Recme Karşı' kampanyasıyla, bir kez daha İran'daki ve başka yerlerdeki recme itirazımızı göstereceğiz ve Sakine Aştiyani'nin derhal serbest bırakılması için baskı yapmak üzere biraraya geleceğiz.
Tahran Yüksek Mahkemesi, bir kez daha, Aştiyani'nin davasında bir karara varmadı ve duruşmayı gelecek Çarşamba'ya erteledi. Ancak Sakine'nin davasında karar, hukuki değil, siyasetçilerin alacağı bir karar olacak. Recm cezaları ve idamlar, rejimin İran halkına karşı uyguladığı siyasi araçlardır. Recme karşı mücadele, İran İslam rejiminin barbarlığına karşı bir mücadeledir. Sakine'yi kurtarmak için mücadele, recme karşı ve idam hücresindeki bütün tutuklular için bir mücadeledir.
Mina Ahadi"
Aştiyani, "zina" ve "eşini öldürmek" suçlamasıyla önce recm cezasına çarptırılmış, daha sonra uluslararası baskı sonucu cezası idam cezasına çevrilmişti.
 
* Kampanya hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam