13/02/2020 | Yazar: Yıldız Tar

ABD San Francisco’da hamamların kapanmasına sebep olan kısıtlayıcı düzenlemeler kaldırılabilir. 1984’te “AIDS krizi” gerekçesiyle getirilen düzenleme birçok hamamın kepenk kapatmasına yol açmıştı.

San Francisco’da 80’lerden kalma eşcinsel hamam yasağı kalkabilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) San Francisco’da bir yetkili 1984’ten beri yürürlükte olan hamamları kısıtlayıcı düzenlemenin kaldırılması için yasa teklifi verdi.

Castro bölgesi temsilcisi süpervizör Rafael Mandelman, San Francisco Kamu Sağlığı Departmanı’nın şehirdeki lisanslı seks kulüplerinin kapanmasına yol açan bu düzenlemeyi kaldırmasını istiyor.

Advocate’in haberine göre, bundan 36 yıl önce şehirdeki hamamlara “kamu sağlığını tehlikeye attıkları” gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, eğer ki hamamlarda müşterilerin “güvensiz cinsel ilişkiye” girip girmediklerini gözetleyecek bir kişi istihdam edilirse hamamların açık kalabileceğine hükmetti.

Bu karar aynı zamanda hamamlardaki özel odaların kapatılması, video odalarının yıkılması ve duvar ve kapıların büyük bir çoğunluğunun kaldırılmasını da talep ediyordu. Aynı yıl şehir yetkilileri 14 seks kulübünün bu gereklilikleri yerine getirmediği iddiasıyla kapatılmasına karar verdi. Mandelman’a göre diğer hamamlar ve seks mekanları da kısa sürede kapandı.

1997’de daha az kısıtlayıcı bir düzenleme gelse de hâlâ gözetleme ve kapılardaki bütün kilitlerin kaldırılması gerekiyordu.


Etiketler: yaşam, sağlık, cinsellik, dünyadan
nefret