03/12/2009 | Yazar: Kaos GL

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat Aralık sayısında “Eşcinsellik” konusunu ele alıyor.

Sanat ve Hayat: Eşcinseller Vardır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat Aralık sayısında “Eşcinsellik” konusunu ele alıyor. Derginin Tartışma Kültürü dosyasında, Hasan Coşar “Bir Realite: Eşcinsellik” yazısı ile eşcinselliğin bilimsel ve sosyolojik incelemesini yaparken, Ece Doğan “Erkek Egemen Zihniyetin Eşcinsellik Algıları” yazısıyla sistemin eşcinselliğe bakışını eleştiriyor. Yekta Lorin “En Ötekiler” yazısı ile eşcinsellerin sorunlarını ele alırken, Prof Dr. Melek Göregenli ise “Gruplar Arası İlişki İdeolojisi Olarak Homofobi” başlıklı yazısıyla homofobi konusunu inceliyor.
 
'Çağrışımlar' dosyasında her yönüyle 11. İstanbul Bienali'nin analizi yapılıyor. Semra Çelebi'nin “Banka Kurmanın Yanında Banka Soymak Ne Ki” ve Hakan Bilgin'in “İnsan Neyle Yaşamaz” yazılarıyla yapılan organizasyondaki çelişkiler inceleniyor. Ayrıca dosyada, Slavoj Zizek'in konuyla çok yakından bağlantılı olan “Liberal Komünistler” başlıklı yazısına yer veriliyor.
 
Derginin Resimli Ay dosyasında, Ferhat Tunç'la sanat ve siyaset üzerine yapılan röportaj yer alıyor.
Feyza Hepçilingirler amatör öykücülerin öykülerini değerlendirmeye devam ediyor. 
 
Grafitti dosyasında “Burjuvanın Ölümü” başlıklı yazıda burjuva bilim insanı Raymond Kurzweil'in ölümsüzlüğü bulma arayışlarını İbrahim Öz inceliyor. Siyasi ve dini yönleriyle Said-i Nursi'yi “Said-i Nursi, Said-i Nursi Mi?” başlıklı yazısıyla Aykan Erden masaya yatırıyor. Bir propaganda aracı olarak faşizmin sinemada nasıl işlediğini “Faşizmde Sinema, Sinemada Faşizm” yazısıyla Doğan Durgun işliyor. “Ahmed Arif Şiirinde Diyarbakır Sevgisi” yazısını Deniz Faruk Zeren, “Nazım Hikmet'te Pir Sultan Esintileri” yazısını Roza Dina kaleme alıyor.
 
Sanat ve Hayat Dergisinin Aralık sayısı tüm bayii ve kitapçılarda...


Etiketler: kültür sanat
İstihdam