28/04/2020 | Yazar: Kaos GL

On sanatçıyla 13 Temmuz- 26 Ağustos tarihlerinde sürmesi planlanan rezidans proje TAPA’ya başvuru yapmak için son tarih 1 Mayıs Cuma.

Sanatçı rezidans projesi TAPA’ya başvurular için son hafta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2020 Temmuz itibariyle başlayacak 45 günlük rezidans süreçle yeni bir aşamaya geçmeyi hedefleyen Transformative Art Project for Activists (Aktivistler için Dönüştürücü Sanat Projesi)- TAPA için son başvuru tarihi 1 Mayıs Cuma.

Yayınladıkları açık çağrıda “Sanatımızı ve aktivizmimizi bizimle benzer motivasyonları taşıyan kişilerle güçlendirmek, alanlarımızı paylaşmak istiyoruz” diyen proje ekibi, TAPA’nın diğer rezidans projelerden ayrılan en önemli yanının ise hak savunuculuğundan güç alan sanatçılar için tasarlanmış bir proje olmasını gösteriyor.

4 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe) yayınlanan açık çağrının tam metnine ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

TAPA hakkında

Transformative Art Project for Activists (TAPA), sanatçılar ve aktivistler tarafından aktivizmden güç alan sanatçılar için üretilmiş bir sanat projesi.

Proje, sanat pratiğini bir aktivizm yöntemi olarak belirlemiş sanatçıları birbiriyle temas ettirmek, farklı savunuculuk alanlarından ve sanat disiplinlerinden insanları bir araya getirerek sanatın dönüştürücü etkisini arttırmak amacıyla yürütülüyor.

Rezidans süreç olarak tasarlanan TAPA, belirlenen sürede bir arada yaşam ve üretme deneyimi yaşayacak sanatçıları politik, kişisel ve sanatsal yönden desteklerken aynı zamanda sürece dahil olan sanatçılarla da şekillenecek ve güçlenecek bir ağ olma hedefi de taşıyor.

 


Etiketler: kültür sanat
nefret