02/02/2012 | Yazar: Evren E. Çakmak

Hep birlikte ‘şanlamaya’ devam ediyoruz. İşte 2012’nin ‘yüzlerine’ bu hafta katılanlar.

ŞANLIYORUZ! ‘Tamamen Şeffaf Olmak…’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hep birlikte “şanlamaya” devam ediyoruz. İşte 2012’nin “yüzlerine” bu hafta katılanlar.

Meltem PİŞKİN, Ankara
Çevirmen
 
Bir kadını seviyordum. Ve bir kadını sevmekten mutluydum. Böyle bir mutluluğu yalanlarla saklamak, olmadığım bir insana bürünmek kendi hayatıma yaptığım büyük bir saygısızlıktı. Eşcinselim, mutluyum ve buradayım!
 
Uğur BÜBER, Balıkesir 
Mücadele etmek için açılmak çok önemli diye düşünüyorum o yüzden açıldım. Dolaptan çıkma vakti diye düşünüyorum. Gün savaş günüdür.
 
Ömer Faruk ÖZEN, Balıkesir
Öğrenci, 20 yaşında
Açıldım; çevremdeki beni seven herkese karşı tam olarak dürüst olmak istiyordum; tamamen şeffaf olmak… Birileri bunu başlatmalıydı, örnek olmalıydı ve ben başkasını bekleyemezdim, tıpkı Nazım Hikmet ‘in dediği gibi “sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa…”  Bir gün cesaretimi toplayıp gözümü karartım ve ilk domino taşını devirdi, ardından devamı geldi... Kendi çevremde kimliğimi gizlemeden yaşamımı sürdürüyorum ve çok gariptir ki uç tepkilerle karşılaşmadım hiç. Kendi kafamda oluşturduğum hiçbir senaryo başıma gelmedi. Artık daha güçlüyüm beni ben olduğum için seven ve eşcinsel olduğumu öğrendiklerinde tepkileri ve tavırları değişmeyen hatta daha çok sahiplenen bir çevreye sahibim. A-Ç-I-L-D-I-M hafifledim…
 
Ümit ERSAN, Ankara
Turizmci
Saklanmaktan sıkıldım artık, çocukken de sevmezdim saklambaç oynamayı ben vazgeçiyorum. Sağım solum sobe.
 
Çağdaş Selçuk ELMALI, Balıkesir
Balıkesir Üniversitesi Turizm Öğrencisi
 
AÇILDIM! Çünkü biz gizlendikçe, korktukça saklı bir hayatı yaşamaya maruz kalışımız devam edecek! Evet açıldım! Çünkü cinsel yönelimini gizleyen heteroseksüelmiş gibi davranan o homofobik, o ikiyüzlü insanlardan olmak istemedim! Evet açıldım! Çünkü artık ötekileşmekten, dışlanmaktan bıktım! Ben kendini başta eşcinseller olmak üzere insanların kişisel hak ve özgürlüklerine adamış bir dava insanıyım. Bu uğurda her şeyi göze aldım; çünkü özgürlük benim için yemekten, içmekten daha değerli.
 
Siz de “şanlamak” , 2012’nin yüzü olmak isterseniz, “Neden açıldın” sorusuna vereceğiniz yanıta, fotoğrafınızı, isminiz ve bulunduğunuz yeri, arzunuza göre meslek gibi diğer bilgilerinizi de ekleyerek evren@kaosgl.org adresine yollayabilirsiniz.
 
ŞANLIYORUZ! “Doğum Sancısı Gibiydi Herşey”
 
Yüzler Açılmaya Başladı!
 
Bu yıl hep birlikte “ŞANLIYORUZ”

Etiketler: yaşam
İstihdam