18/06/2010 | Yazar: KAOS GL

Hackerlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Bilgi Teknolojil

Hackerlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Tübitak sitelerine erişimi engellediler. Engeli sonradan kaldıran hackerlar, “Bu iyi niyetimizin göstergesi” diyerek açıklama yaptılar.

Sansür kararlarını alan ve uygulayan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile bunların bağlı bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Tübitak’ın internet siteleri hacklendi.

Bu sitelere erişimi 01:00-11:00 arasında engelleyen hacker’lar, TİB, BTK ve Ulaştırma Bakanlığı’nın sitesini “Youtube yasağı” nedeniyle, Tübitak sitesini ise “Bilgisayar Oyunlarına Müdahale Ekibi” nedeniyle hack’lediklerini açıkladılar.

Hackerların açıklaması şu şekilde: “Aşağıda sıralanmış olan sistemlere erişimi TSI 01:00 ila 11:00 arası engellenmiştir. Gerekçeleri aşağıda anlatılmak ile birlikte sadece bu saatler arasında erişime engellenmesinin sebebi iyi niyetimizin bir göstergesidir, amacımız kurumların çalışmasını engellemek değil aşağıda anlatmış olduğumuz konulara kamuoyunun ve kamunun dikkatini çekmektir.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (http://www.tib.gov.tr )
Telekomünikasyon Kurumu - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (
http://www.tk.gov.tr - http://www.btk.gov.tr )
Ulaştırma Bakanlığı (
http://www.btk.gov.tr )

sitelerine erişim, youtube'a yonelik olarak yürüttükleri 5651 sayılı yasa kapsamındaki hukuksuz çalışmalar sebebi ile engellenmiştir.

Tübitak (http://www.tubitak.gov.tr)

sitesine erişim ise kurum içerisinde yer alan, kamu güvenliğini hedef alan BOME (Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi) yapısının fonksiyonsuzluğunu ve vizyonsuzluğunu gözler önüne sermek için engellenmiştir. Kamu Bilgi Güvenliği daha kendi güvenliğini sağlayamayan bu tarz kurumların tekeline bırakılmamalıdır.

Bilgilerinize arz ederiz.”

 

Etiketler: medya
İstihdam