28/06/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Şarkıcı, ABD’de evsiz olan yaklaşık 1,6 milyon gencin yüzde 40’ının kendini gey, lezbiyen, biseksüel ya da trans olarak tanımladığını herkesin bilmesini istiyor.

Şarkıcı, ABD’de evsiz olan yaklaşık 1,6 milyon gencin yüzde 40’ının kendini gey, lezbiyen, biseksüel ya da trans olarak tanımladığını herkesin bilmesini istiyor.
 
Şarkıcı, Kırktan Hiçe Projesi (Forty to None Project) ile gençlere yardım edip halkı bilinçlendirmek istiyor.
Cyndi Lauper ABD’de her yıl evsiz olan yaklaşık 1,6 milyon gencin yüzde 40’ının kendini gey, lezbiyen, biseksüel ya da trans olarak tanımladığını herkesin bilmesini istiyor.
 
Şarkıcı ve uzun zamandır LGBT aktivisti olan Lauper bu oranı kırktan hiçe düşürmek istiyor.
 
Bu doğrultuda, Lauper evsiz gençlere yardım etmek ve halkı bu rahatsız edici durum – aileleleri tarafından kendileri oldukları için reddedilen çocukların akıbeti – hakkında bilgilendirmek için bu hafta Kırktan Hiçe Projesi’ni (Forty to None Project) başlattı.
 
Lauper verdiği bir demeçte ‘Herkesin sonu sokak olabilir,’ yazdı. ‘Evsizlik yaş ya da ırk ya da cinsiyet tanımıyor. Herkesin başına gelebilir. Ne var ki, istatistiklere göre genel genç nüfusundaki yüzde 3-5’e kıyasla bu ülkedeki evsiz gençlerin yüzde 40’ı eşcinsel ya da trans ise bir krizle karşı karşıya olduğumuzu kabul etmemiz gerekiyor.’
 
Lauper bu farkın LGBT gençlerin taciz, ihmal ve aileleri tarafından reddedilmeden ötürü evsiz kalma risklerinin çok daha fazla olduğunu gösterdiğini söyledi.
 
‘Bir anne olarak hiçbir şekilde çocuğumu başımdan atmayı düşünemem,’ yazan Lauper ‘Bir çocuğu evimden kapı dışarı etmeyi düşünemem. Gerçekten benim bir parçam olan birini reddetmeyi düşünemem,’ şeklinde konuya ilişkin düşüncelerini ifade etti.
Lauper, kendisi ve ekibiyle ülkeyi gezerek, sığınma evlerini, yardım merkezlerini, destek programlarını ve savunuculuk örgütlerini ziyaret ederek ödevlerini bitirdiğinin teminatını veriyor.
 
Ayrıca Lauper ve ekibi topluluk önderleri, hizmet sağlayıcılar, hükümet yetkilileri ve evsiz çocukların kendileriyle de konuştular. Washington DC, New York, San Francisco ve Minneapolis gibi şehirlerde toplantılar düzenleyerek sistemdeki boşlukları aradılar. Bunun üzerine, 5 yıllık bir plan geliştirdiler.
 
Videoda Lauper kampanyanın tanıtımını yapıyor. Üzerlerinde ‘öğretmen’, ‘ebeveyn’, ‘Broadway yıldızı’, ‘ABD başkanı’, ‘âşık’, ‘itfaiyeci’ gibi kelimelerin yer aldığı tişörtler giyen gençlerle kampanyaya verilecek desteğin evsiz LGBT gençleri hayata dâhil etme konusundaki etkisine dair mesaj veriliyor.
 
www.fortytonone.org sitesinden kampanyaya dair daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Site, kampanya tanıtımı, kişisel deneyimler, LGBT genç evsizliğinin sebepleri ve çözüm önerilerinin yanı sıra bu alanda çalışacak kişilere yardımı dokunabilecek açılma, en iyi uygulamalar, araştırmalar gibi başlıklarda önemli kaynaklar sunuyor.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam