23/07/2013 | Yazar: Esra Ar

Yeni Zelanda Havayolu şirketi, ülkenin ilk eşcinsel evliliğinin 9000 metrede, kendi uçaklarında yapılacağını açıkladı.

Sayın Yolcularımız, Düğün İçin Yükseliyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yeni Zelanda Havayolu şirketi, ülkenin ilk eşcinsel evliliğinin 9000 metrede, kendi uçaklarında yapılacağını açıkladı.
 
13 Nisan’da eşcinsel çiftlerin evlilik hakkını kabul eden 13. ülke olan Yeni Zelanda, 19 Ağustos’ta evlilik yasasının yürürlüğe girmesiyle eşcinsel çiftler de dünya evine girecek.
 
Havada Aşk Kokusu Var!
Ülkede evlenecek ilk eşcinsel çifti seçmek için bir yarışma düzenleyen şirket, çiftlerin tanışma hikâyelerini, birbirlerine duydukları aşkı ya da hobilerini 1 Ağustos’a kadar flyingsocialnetwork.com adresinden paylaşmalarını istiyor. Seçilen çift ABD’nin Palm Springs şehrinde bir balayı tatili kazanacak.
 
Yeni Zelanda Havayolu’nun uluslararası marka geliştirme bölüm başkanı Jodi Williams, “Düğüne katılmak isteyen aile ve arkadaşlar için de birçok koltuğumuz olacak,’ dedi.
 
Modern Family dizisinin ünlü oyuncusu Jesse Tyler Ferguson, düğüne ev sahipliği yapacağını duyurdu. Ferguson, “Amerika’da eşcinsel evliliği desteklemek için başlattığımız kampanyanın ardından Amerika ve tüm dünyadaki gelişmeler bizim için anlam taşıyor,” dedi. Ferguson ile avukat Justin Mikita önümüzdeki ay New York’ta evlenmeyi planlıyor.
 
Düğün Telaşı Komşuyu da Sardı
17 Temmuz’da İngiltere’nin de eşcinsel evliliği kabul etmesinin ardından Avustralyalı LGBT’ler sabırsızlıklarını dile getirdi. Queensland eyaletinden Brisbane seçmeni Phil Browne “Avustralya’nın birçok batılı ülkenin gerisinde kalması utanç verici bir durum,” şeklinde konuştu.
 
Browne 17 Temmuz’da yaptığı açıklamasında “Pek çok Avustralyalı eşcinsel çift, aile ve arkadaşlarıyla birlikte 3 saatlik Yeni Zelanda uçuşuyla evlenmeye gidecek. Evliliğin İngiltere, Galler ve Yeni Zelanda’da yasal olmasıyla beraber belki de binlerce çift o ülkelerde evlenip ülkelerine döndüklerinde evlilik belgelerini gümrükte iptal ettirmek zorunda kalacak,” dedi.
 
Ülkede yapılan araştırmalara göre, mevcut partiler eşcinsel evliliği destekleyerek oylarını %11 oranında arttırabilirler. 

Etiketler: yaşam
İstihdam