16/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Scarlett Johansson, ’Rub&Tug’ filmindeki trans rolünden LGBTİ+’ların Hollywood’daki trans görünmezliği tepkileri nedeniyle vazgeçtiğini açıkladı.

Scarlett Johansson trans erkek rolünden vazgeçti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Scarlett Johansson, 'Rub&Tug' filmindeki trans rolünden LGBTİ+’ların Hollywood’daki trans görünmezliği tepkileri nedeniyle vazgeçtiğini açıkladı.

Yönetmen Rupert Sanders'ın gelecek filmi 'Rub&Tug'da trans bir erkeği canlandıracağı açıklanan Scarlett Johansson, LGBTİ+ aktivistlerin tepkisinin ardından rolden vazgeçti.

LGBTİ+ aktivistler, trans oyuncu yerine rolün Scarlett Johansson’a teklif edilmesi ve Johansson’ın bu rolü kabul etmesinin trans görünürlüğünü olumsuz etkilediği gerekçesiyle tepki göstermişlerdi. Bu tepkilere rağmen rolü kabul eden Johansson kararını daha önce trans rolünü oynayan natrans oyuncuların varlığıyla gerekçelendirmişti. Ancak Johansson geri adım attı ve rolden vazgeçtiğini duyurdu.

“Projeye katılımımı geri çekmeye karar verdim”

Johansson, “Son zamanlardaki etik sorular ışığında, projeye katılımımı geri çekmeye karar verdim. Trans topluluğuna büyük hayranlık ve sevgi duyuyorum. Hollywood'un kapsayıcılığıyla ilgili konuşmanın süreceğine inanıyorum” dedi ve ilk açıklamasının duyarsız olduğunu kabul etti.

İlgili haberler:

Kimin ahlakı, hangi toplum?

Scarlett Johansson ya da “rol çalmak”

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam