12/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadınlara ev işlerinde enerji tasarrufu yapmanın yollarını anlatan ‘Enerji Hanım’ kampanyasıyla ilgili 7 Şubat’ta bir soru önergesi sundu.

Sebahat Tuncel Fatma Şahin’e Soruyor: Enerji Hanım mı, Ev Kölesi mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadınlara ev işlerinde enerji tasarrufu yapmanın yollarını anlatan “Enerji Hanım” kampanyasıyla ilgili 7 Şubat’ta bir soru önergesi sundu. Tuncel, önergeyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e kampanyanın geleneksel cinsiyet rollerini pekiştirip pekiştirmediğini ve yayından kaldırılıp kaldırılmayacağını soruyor.
“Kadını Aile İçine Hapseden Bir Politikanın Yaklaşımı”
Aynı gün Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Tuncel, kampanyanın “toplumsal cinsiyet rollerini yeniden üreten, kadını aile içine hapseden bir politikanın yaklaşımı” olduğunu belirtti. Bu tür kampanyaların kadın örgütleriyle birlikte hazırlanması gerektiğini belirten Tuncel şunları ekledi:
 
“Aile içi şiddet, kadın cinayetleri ve kadın-erkek eşitsizliği devam ederken kadına geleneksel rollerini hatırlatan bir kampanya düzenlenmesi sorunlu. Aileyi kutsallaştıran, kurumsallaştıran ve kadının rollerini yeniden üreten yapılar terk edilmeli.”
Enerji Hanım Kimdir?

Enerji Hanım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kadınları hedef alan enerji verimliliği kampanyasının reklam karakteri. Enerji Hanım, çeşitli kamu spotları aracılığıyla heteroseksüel bir aile konseptinde buzdolabından fırına, bulaşık makinesinden ütüye enerjinin nasıl tasarruflu kullanılacağını kadınlara anlatıyor.  


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kadın
İstihdam