20/06/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün neler var?

Seçim gündeminde LGBTİ’ler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün neler var?

Gazetelerin LGBTİ gündeminde bugün, 24 Haziran’da gerçekleşecek Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair haberler yer alıyor. Star, Bartın Manşet ve 8 ilin yerel gazetesinden haberlerle gazetelerin LGBTİ gündemine birlikte bakalım.

Garnitür

Star gazetesinde Halime Kökçe’nin ‘24 Haziran neyin seçimi?’ başlıklı yazısı ile devam edelim: “Dünyada seçim parametrelerini, sandık skorlarını, siyasi partileri-aktörleri ve küresel siyaseti belirleyen eko-feminist, LGBT-İ duyarlılığı olan sözde sosyalist-liberal soslu hareketler değil. Onlar işin garnitürü.”

LGBTİ haklarını politikasına dahil eden siyasi yapıları garnitür olarak küçümsemeye çalıştığı yazısında Kökçe, LGBTİ terimini neden LGBT-İ olarak yazdığı merak konusu…

10. Madde

Bartın Manşet gazetesinde yayınlanan ‘Emeğimizi ve oyumuzu çalanlardan hesap soracağız’ başlıklı haber Bartın Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın toplantısını aktarıyor. Basın toplantısı, Anayasa’da ayrımcılık yasağının yer aldığı 10. Maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de eklenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Avukatlar ayrımcılığa karşı

Giresun, Sinop, Mardin, Isparta, Mersin, Hatay, Ordu, Kütahya, Muğla ve Amasya kentlerinde yayınlanan gazetelerde bugün kentlerindeki baroların seçim öncesi cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarına yönelik açıklamaları yer aldı.

Açıklamaların tamamında avukatlar, “Hangi etnik kökenden, anadilden, dinden, mezhepten, inançtan, cinsiyetten veya cinsel yönelimden olursa olsun 81 milyon vatandaşımızın milli birlik ve beraberlik içinde vatanın birliğine ve bölünmezliğine sahip çıkması, hepimizin adalet paydasında kucaklaşmasına bağlıdır” cümlesine yer verdi.

Avukatlar bu açıklamasıyla, seçilecek olan cumhurbaşkanı ve vekillerden ayrımcılığa karşı demokrasi ve hukukun ilkeleri ile hareket etmelerini talep ediyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam