02/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel LGBTİ+ etkinlikleri yasağını, Onur Yürüyüşleri’ne polis saldırısını Marksist.org’a değerlendirdi.

Seçin Tuncel Marksist.org’a konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel LGBTİ+ etkinlikleri yasağını, Onur Yürüyüşleri’ne polis saldırısını Marksist.org’a değerlendirdi.

17. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Ateş Alpar

Kaos GL’den Seçin Tuncel LGBTİ+ etkinlikleri yasağını, Onur Yürüyüşleri’ne polis saldırısını Marksist.org’a değerlendirdi.

Yerel seçimlerde dahi LGBTİ+’ları hedef gösteren açıklamaların yapıldığına dikkat çeken Marksist.org Tuncel’e LGBTİ+’lara yönelik sistematik baskının sebebini sordu.

Tuncel değerlendirmesinde, “Son yıllarda özellikle OHAL süreciyle birlikte ayyuka çıkan ve LGBTİ+’ların üzerinde olan çok büyük bir baskı var. Ama bunu sadece bunu sadece dönemsel olarak açıklamak da yanlış çünkü homofobi, transfobi veya heteroseksizm dediğimiz şey aslında hepimizin toplumsal olarak çok içselleştirdiğimiz bir şey yani birçok parti döneminde, birçok dönemde LGBTİ+’ların hep baskıya uğradığını görüyoruz. Son yıllarda bu şiddetin bu kadar görünüyor olmasının nedeni LGBTİ+’ların artık daha fazla sokakta görünüyor olması, ses çıkarıyor olması. Daha örgütlü bir hareket var, daha önceden insanlar daha yalnızken hâliyle bu yaşanılan olaylar bir tepkiye dönüşmüyordu” dedi.

Söyleşinin tamamını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam