10/07/2017 | Yazar: Aslı Alpar

CHP Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak LGBTİ Hareketi açısından Adalet Yürüyüşü’nü, KaosGL.Org için değerlendirdi.

Sedef Çakmak: Adalet Yürüyüşü’ndeki gökkuşağı bayrağı umut veriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak LGBTİ Hareketi açısından Adalet Yürüyüşü’nü, KaosGL.Org için değerlendirdi.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Adalet Yürüyüşü dün (9 Temmuz) İstanbul’da gerçekleşen Adalet Mitingi ile sona erdi. 24 gün süren Adalet Yürüyüşü’nü CHP Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak, LGBTİ Hareketi açısından KaosGL.Org için değerlendirdi. Çakmak, hem Adalet Yürüyüşü’nü hem de LGBTİ’lerin CHP içinde daha fazla politika üretebilmesini umut verici olarak ifade ediyor.

“LGBTİ+’lar adalet mücadelesini yıllardır sürdürüyorlar”

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde başlayan Adalet Yürüyüşü, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız yargıya inanan ve bunun tehdit altında olduğunu düşünen farklı kesimlerden insanları bir araya getirdi.

"Kilicdaroğlu'nun dünkü mitingte dile getirdigi talepler, adalet arayışının aynı zamanda demokrasi arayışı olduğunu da ortaya seriyor. Bu da asla bir arada, yan yana duramayacağını düşündüğümüz kitleleri bir araya getirme çabasını yansıtıyor. Fakat demokrasi sadece siyasetçilere bırakılamayacak bir konu. Ülkenin bu kritik sürecinde hepimizin adalet, demokrasi ve özgürlükler için elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu konuda en iyi örnek belki de toplumun her kesiminde yer alan LGBTİ+’lar. Onlar yıllardır sadece varlıklarıyla bu mücadeleyi sürdürüyorlar.                    

"2009 yılından itibaren LGBTİ+ Hareketi'nin özverili çalışmaları ve çeşitli milletvekillerinin bireysel çabalarıyla LGBTi+’ların adalet ve eşitlik arayışı CHP içinde daha fazla dillendirilmeye başladı. 2014 Yerel Seçimleri sırasında CHP'den meclis üyesi adayı olmamız ve sonrasında belediyelerde yaptığımız çalışmalar parti içinde de hızlı bir farkındalığa yol açtı. Keza 2015 Genel Seçimleri’nde de LGBTİ+ hareketi bir politik aktör olarak kendisini ortaya koydu.      

“Onur Yürüyüşü’nde İstiklal’i kapatıp gökkuşağı rengi avına başlayan hükümet karşısında Adalet Yürüyüşü’nde gökkuşağı bayrağını çantasına takan kişiler vardı”

"CHP’nin yıllar içinde LGBTİ+’ların yaşadığı ayrımcılık, baskı ve eşitsizliğe her gecen gün daha fazla sahip çıkmaya başlaması tabii ki çok umut verici, ama bu tek taraflı bir ilişki olamaz. Vatandaşlar olarak hem siyasi partilerin daha fazla içinde yer almalıyız, hem de haklarımızı dillendirmeye devam etmeliyiz. Onur Yürüyüşü sırasında İstiklal’i kapatıp gökkuşağı rengi avına başlayan hükümet karşısında Adalet Yürüyüşü sırasında özgürce gökkuşağı renkli şemsiyesini ortaya çıkaran, gökkuşağı bayrağını çantasına takan kişiler vardı.

“CHP’nin bünyesinde LGBTİ+’lara daha fazla yer vermesi beni umutlandırıyor”

"CHP'ye yönelik epey eleştiri ve önyargı var tabii ki, fakat bu eleştiriler partinin gitgide herkesi kapsayan bir noktaya gitmesi için uğraş veren kişilerin olduğu gerçeğini unutturmamalı. Bu açıdan, hem CHP'yi çoktan aşmış olan ‘adalet’ talebi altında birleşen milyonlar, hem de CHP’nin sosyal demokrat bir ana muhalefet partisi olarak bünyesinde LGBTİ+’lara daha fazla yer vermesi beni umutlandırıyor. Ve şu anda umuda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret